Hyppää sisältöön
Media

Palvelurakenneuudistuksen jatkotyöstä sovittiin

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 11.10.2012 14.22
Tiedote -

sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko, p. 050 511 3107 peruspalveluministeri Maria Guzenina-Richardson, p. 050 512 2282 valtiosihteeri Sinikka Näätsaari, p. 040 731 2384

Sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tavoitteena on taata kaikille tasavertaiset mahdollisuudet saada tarvitsemansa palvelut asuinpaikasta riippumatta. Valmistelun lähtökohtana on ollut hallitusohjelman kirjaus vahvoista peruskunnista. Palvelujen turvaaminen edellyttää riittävää väestöpohjaa, talouden vakautta, riittävää henkilöstöä ja osaamista sekä kykyä rahoittaa palvelutuotannon vaatimaa infrastruktuuria. Vahvojen peruskuntien lisäksi linjaus sisältää mahdollisuuden riittävän väestöpohjan saavuttamiseksi sosiaali- ja terveysalueiden kautta tapahtuvalla yhteistyöllä.

Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministeriryhmä keskusteli asiantuntijaryhmän linjauksista sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseksi torstaina 11. lokakuuta. Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministeriryhmä keskusteli uudistuksen kriittisistä pisteistä ja jatkotyössä selvitettävistä asioista. Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministeriryhmä jatkaa keskustelua ensi viikon torstaina.

Ministeriryhmän mukaan kunta- ja palvelurakenneuudistusta on tärkeä viedä eteenpäin rinnakkain, jotta kunnat pystyvät hahmottamaan uudistuksen kokonaisuutena. Kunta- ja palvelurakennetta koskevat suuntaviivat kootaan yhteen, jotta ne voidaan antaa kunnille kommentoitaviksi yhtä aikaa. Kokonaisuudistus on aikataulutettu julkistettavaksi vasta vuoden lopussa, jollain myös asiantuntijatyöryhmän toimeksianto päättyy.

Sosiaali- ja terveyspoliittinenministeriryhmä korosti, että palvelurakenteen uudistuksen vaiheet on suunniteltava huolella, jotta sosiaali- ja terveydenhuollon toimintakyky säilyy muutosten aikana.

Ministeriryhmän pitää tärkeänä saada valmistella uudistus huomioiden alueelliset erityispiirteet ja kuntien omat näkemykset. Ministeriryhmä päätti asettaa tätä työtä varten selvityshenkilöitä mallintamaan alueellisia ratkaisuja kuntien päätöksenteon tueksi.

Lisätietoja

Muualla palvelussamme

Palvelurakenneuudistus osana kuntauudistusta 

Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministeriryhmä

Sivun alkuun