Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Omaishoitajat saavat yhden päivän lisää vapaata kuukaudessa

Sosiaali- ja terveysministeriö
2.11.2006 12.55
Tiedote -

Omaishoitajalla on oikeus kolmeen lakisääteiseen vapaavuorokauteen kuukaudessa vuoden 2007 alusta. Nykyisin omaishoitajalla on oikeus kahteen vapaavuorokauteen kuukaudessa. Hallitus esitti lain vahvistamista torstaina 2. marraskuuta. Presidentin on tarkoitus vahvistaa laki perjantaina.

Kunnan on huolehdittava hoidon järjestämisestä hoitajan vapaan aikana. Omaishoitajan ja kunnan laatimassa palvelusopimuksessa on tiedot omaishoitajan oikeudesta lakisääteisiin vapaisiin, muihin vapaisiin ja virkistysvapaisiin. Hoito- ja palvelusuunnitelmaan kirjataan myös, miten hoidettavan hoito järjestetään omaishoitajan vapaan aikana. Omaishoitaja voi pitää vapaapäivät kuukausittain tai pitemmissä jaksoissa. Tavoitteena on, että omaishoitaja ja kunta tekevät vuosittain suunnitelman vapaiden käyttämisestä. Samalla otetaan huomioon kunnan mahdollisuudet järjestää omaisen korvaava hoito tarkoituksenmukaisesti ja taloudellisesti.

Lisätietoja antavat: vanhempi hallitussihteeri Anne-Marie Brisson puh. (09) 160 74355 ja neuvotteleva virkamies Viveca Arrhenius puh. (09) 160 74135.

Sivun alkuun