Hyppää sisältöön
Media

Muutoksen tekijät -podcast tukee toiminnan muutosta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 27.11.2018 10.57
Uutinen

Muutoksen tekijät -podcastissa puhutaan kiinnostavimmista kokeiluista ja tuloksista ympäri Suomea. Podcastin tavoitteena on, että kuulija saa käyttöönsä kuntalaisten hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät parhaat käytännöt ja tutkitut toimintamallit. Muutoksen tekijät -podcast on tarkoitettu kaikkien muutoksentekijöiden käyttöön.

Sosiaali- ja terveysalalla on viime vuosina kokeiltu ja tehty uudistuksia. Uudistusten tarkoituksena on parantaa iäkkäille, omais- ja perhehoitajille, lapsille ja perheille sekä osatyökykyisille tarkoitettuja palveluja. Lisäksi tavoitteena on yhdistää palvelut asiakaslähtöisiksi kokonaisuuksiksi. Nyt näitä hyviä terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen käytäntöjä ja toimintamalleja levitetään kaikkialle Suomeen. Muutoksen tekijät -podcast on uusi viestintäväline tässä muutostyössä.  

Keskustelua ja mallioppimista

Jokaisessa podcast-jaksossa on keskustelijoina oman alansa parhaat asiantuntijat, jotka puhuvat hallituksen kärkihankkeissa tehdystä työstä. Tavoitteena on kertoa muutostyöstä niin, että kuulijat saavat työkaluja viedä samaa muutosta eteenpäin omilla alueillaan. Podcast-jaksojen vieraat ovat itse olleet tekemässä muutostyötä, ja he esittävät sarjassa omia henkilökohtaisia näkemyksiään. 

Jaksojen teemat vaihtuvat siten, että kuhunkin jaksoon poimitaan yksi hyvä käytäntö, jota on kehitetty alueilla ympäri Suomen. Esimerkiksi ensimmäisessä jaksossa keskustellaan perhekeskuksista, joita on kehitetty Lapsi- ja perhepalvelujen eli LAPE-kärkihankkeessa. Jakson keskustelijat ovat perhekeskusvastaava Helena Saari Kainuusta, muutosagentti Minna Rytkönen Pohjois-Savosta ja sivistystoimen kehittämispäällikkö Jaana Koski Janakkalasta.  

Keskustelua podcast-jakson teemoista voi jatkaa STM:n avoimessa Facebook-ryhmässä: Hyvinvoinnin ja terveyden kärkihankkeiden avoin viestintäverkosto.

”Podcast on moderni työkalu, jonka avulla voimme laajentaa tietoisuutta maakunnissa tehdystä hyvästä kehittämistyöstä. Podcast on ajasta ja paikasta riippumaton viestintäväline. Podcastin kuunteleminen ja keskusteluun osallistuminen Facebook-sivulla antaa mahdollisuuden vertaiskehittämiseen ja toisilta oppimiseen”, sote-muutosjohtaja Sinikka Salo sanoo. 

Podcastin kohderyhmiä ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset, kuntapäättäjät ja -työntekijät sekä kaikki, joita kiinnostavat parempaa yhteiskuntaa rakentavat uudet näkökulmat ja rohkeat kokeilut.

Muutoksen tekijät -podcastin jaksot löydät kaikista podcast-soittimista ja -hakemistoista, mm. Apple-podcasteista ja Spotifystä sekä alueuudistus.fi/podcast-sivulta. 

Lisätietoa

viestintäasiantuntija Arja Karasvirta, p. 02951 63518, arja.karasvirta(@)stm.fi

 
Hyvät käytännöt I&O LAPE LAPE PASI alueuudistus-arkisto kärkihankkeet sote-uudistus
Sivun alkuun