Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Tuula Haatainen: Isällä suuri merkitys

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 11.11.2006 13.00
Tiedote -

Suomalainen yhteiskunta tarvitsee isiä, jotka ovat ennakkoluulottomasti esimerkkeinä. Vuoden isä –palkinnolla kannustetaan antamaan myönteinen esimerkki isyydestä. Tavoitteena on, että palkinto vaikuttaisi yleiseen ajatteluun niin, että isyyteen suhtauduttaisiin entistä myönteisemmin ja tuettaisiin isien nykyistä laajempaa osallistumista perheen ja lasten arkeen, korosti sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen lauantaina 11.11.2006 Helsingissä Vuoden isä -palkintojuhlassa.

Ministeri Haatainen palkitsi oululaisen psykiatri ja perheterapeutti Hannu Säävälän vuoden isänä 2006. Palkinnolla halutaan myös edistää miesten ja naisten välistä tasa-arvoa, lapsen etua ja perheen hyvinvointia. Isien saaminen mukaan pienten lasten hoitoon on paitsi perheen hyvinvointikysymys myös tasa-arvokysymys. Isien sitoutuminen yhdessä äidin kanssa lapsiin ja lastenhoitoon on myönteinen asia, joka heijastuu isä-lapsi-suhteeseen ja perheen myöhempään elämään.

Turvallinen ja läheinen suhde molempiin vanhempiin on lapsen kannalta kiistaton etu. Eduskunnan käsittelyssä olevan perhevapaauudistuksen tavoitteena on tasata työnantajille aiheutuvia kustannuksia sekä kannustaa isiä pitämään vanhempainvapaita. Perustuslakivaliokunta piti hallituksen esityksen tavoitteita tärkeinä ja kannatettavina, vaikka se näki eräitä ongelmia esityksessä.

Aion nyt etsiä kokonaisuuteen sellaista ratkaisua, jossa nämä kaksi tavoitetta voidaan toteuttaa, totesi ministeri Haatainen.

Lisätietoja:
Erityisavustaja Kimmo Norrmén, puh. 040-722 6857

Sivun alkuun