Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Risikko: Kaikki vaihtoehdot arvioitava työeläkejärjestelmän kehittämisessä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 15.11.2011 10.10
Tiedote -

"Kaikki vaihtoehdot on arvioitava, jotta 50-vuotiaan työeläkejärjestelmän tulevaisuus voidaan varmistaa. Ratkaisuja etsivät nyt eläkejärjestelmän parhaat asiantuntijat", sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko totesi Työeläkepäivässä 15. marraskuuta Helsingissä.

Ministeri Risikko uskoo, että ratkaisut eläkejärjestelmän vaikeisiinkin kohtalon kysymyksiin löytyvät neuvottelemalla. Tärkeintä on löytää toimivia keinoja työurien pidentämiseksi, koska näin helpotetaan työeläkejärjestelmän perustavanlaatuisten kysymysten - rahoituksen ja eläketurvan riittävyyden - ratkaisemista.

"Työmarkkinajärjestöt ovat keskeisiä tekijöitä eläkekysymyksissä. Olen esittänyt työmarkkinajärjestöjen eläkeneuvotteluryhmälle, että se laatisi mahdollisimman nopeasti ehdotukset, joilla tavoitteet työurien pidentämisestä, työeläkejärjestelmän rahoituksen turvaamisesta ja riittävän eläketurvan varmistamisesta saavutetaan", ministeri Risikko kertoi.

Ministeri Risikko rauhoittelee keskustelua työeläkeyhtiöiden sijoitustuottojen laskusta ja sen aiheuttamasta paineesta työeläkemaksuihin.

"Paine nostaa työeläkemaksuja on ollut tiedossa jo pitkään. Työeläkelaitosten sijoitusten tuotot ovat toki yksi tärkeä osa tätä yhtälöä, mutta tuottojen laskulla ei kuitenkaan ole niin suurta vaikutusta eläkejärjestelmän rahoitukseen kuin viimeaikaisen uutisoinninmäärästä voisi päätellä. Ehdottomasti suurin vaikutus on sillä, että työssäkäyvien ihmisten määrä suhteessa eläkeläisiin laskee", ministeri Risikko muistutti.

Lisätietoja

ylijohtaja Outi Antila, p. 09 160 73864, 050 5271011, [email protected]
johtaja Heli Backman, p. 09 160 73918, 040 8259760, [email protected]Muualla palvelussamme

Työeläke

Muualla verkossa

Työeläkepäivän teemana Ihmisten järjestelmä (Eläketurvakeskus)

Paula Risikko
Sivun alkuun