Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Risikko: Espanjan bussiturman jälkihoito edellyttää ammattiapua

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 20.4.2008 18.35
Tiedote -

Peruspalveluministeri Paula Risikko esittää syvän osanoton Espanjan bussiturman uhrien omaisille ja kaikille turmassa mukana olleille ja heidän läheisilleen. Samalla hän vetoaa kuntien sosiaali- ja terveysviranomaisten aktiivisuuteen kotiin palaavien auttamiseksi.

”Uhrien omaisten ja onnettomuudessa mukana olleiden ihmisten traumasta toipuminen edellyttää ammattimaista kriisiapua. Akuuttivaiheen jälkeen ihmiset tarvitsevat terapiaa ja tukea. Toivon että kunnat tarjoavat aktiivisesti apua ihmisille, joita onnettomuus on koskettanut, eikä avun saaminen ole riippuvainen siitä, missä kunnassa ihminen asuu", Risikko painottaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö käynnisti tänään Espanjan bussiturman uhrien auttamisen lähettämällä Malagaan lääkärin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä (HUS). Lisäksi Helsinki-Vantaan lentokentälle organisoitiin Vantaan sosiaali- ja kriisipäivystyksen ryhmä tarjoamaan Suomeen palaaville psykososiaalista apua. Myös HUS on organisoinut lentokentälle terveydenhuollon arviointiryhmän arvioimaan Suomeen palaavien terveydentilaa.

Lisätietoja:
peruspalveluministeri Paula Risikko, puh. 050 511 3107
valmiuspäällikkö Jouko Söder, 050 381 2467

Paula Risikko
Sivun alkuun