Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Rehula: Työeläkejärjestelmän kehittäjät saman pöydän ääreen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 9.9.2010 12.52
Tiedote -

"Eläkejärjestelmän merkitys yhteiskunnallemme on niin suuri, että sen hoidossa huolellisuus, turvaavuus ja suhdanteista riippumaton vakaus ovat tarpeen. Muutoksia ei pidä tehdä äkkinäisesti eikä kevein perustein, mutta järjestelmää on arvioitava jatkuvasti, jotta se säilyttää kestävyytensä", totesi sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula puhuessaan tänään Työeläkelaitosten Liiton hallituksen seminaarissa Helsingissä.

Rehula muistutti, että työeläkeasiat kuuluvat sopimusyhteiskunnassa neuvottelujärjestelmän piiriin.

"Selvitelläänkö ja keskustellaanko työeläkeasioista isoissa vai pienissä ryhmissä vai molemmissa, on asia, johon on löydettävä ratkaisu vielä nyt alkaneen syksyn kuluessa. Tärkeää on nyt saada eri osapuolet saman pöydän ääreen. Toivonkin, että työmarkkinajärjestöjen piirissä keskusteltaisiin siitä, millaiset kasvot asialla on ja millä aikataululla edetään."

Vanhuuseläkeiän nostaminen ei Rehulan mukaan yksin riitä nostamaan eläköitymisikää.

"Tarvitaan myös toimia, joilla työkyvyttömyyseläkkeiden määrä vähenee. Tämä onkin yksi suurimmista työeläkejärjestelmän haasteista tulevaisuudessa. Miten löydetään kuntoutettavat ihmiset oikeaan aikaan ja saadaan heidät kuntoutettua niin, että pitkäaikaista eläkettä ei ole tarpeen myöntää? Kuntoutuksen täytyy silloin olla oikea-aikaista ja riittävän tehokasta."

"Toimiva työeläkejärjestelmä on uskottava, luotettava ja taloudellisesti kestävällä pohjalla. Meillä on nyt tällainen järjestelmä, ja on huolehdittava, että se on sitä myös tulevaisuudessa", totesi Rehula.

Lisätietoja

Erityisavustaja Hanna-Maija Kause, puh. 050 566 7949, [email protected]Sivun alkuun