Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Rehula: Lisäraha työsuojeluun edistää harmaan talouden torjuntaa

Sosiaali- ja terveysministeriö
17.12.2010 11.06
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula kiittää eduskuntaa työsuojelun määrärahojen lisäämisestä. Valtiovarainvaliokunta lisäsi lisätalousarvioehdotukseen 500 000 euroa työsuojelun aluehallintoviranomaisten toimintamenoihin.

"Työsuojelun henkilöresurssien varmistaminen on tärkeää muun muassa siksi, että työsuojeluvalvonta voi huolehtia niistä valvontatehtävistä, joilla vähennetään harmaan talouden pelitilaa. Tässä yhteydessä on erikseen mainittava tilaajavastuulain noudattamisen valvonta", ministeri Rehula toteaa.

Tilaajavastuulaki tuli voimaan vuoden 2007 alussa. Lain noudattaminen on edelleen jossain määrin puutteellista.

"Tilaajavastuutarkastuksissa noin puolessa tapauksista on jotain huomautettavaa lain noudattamisessa. Tyypillisesti tilaajat eivät tee selvityksiä, selvitykset tehdään vain osittain tai ne ovat ajallisesti vanhentuneita", ministeri kertoo.

"Työsuojeluhallinnolla on käytettävissä yhteensä 12 virkaa tilaajavastuutarkastuksiin. Resurssit ovat tehtävään nähden vähäiset, kun otetaan huomioon, että resursseilla tulisi valvoa kaikkien yritysten lisäksi koko julkishallintoa. Esimerkiksi viranomaisyhteistyön kehittämisprojekti on ehdottanut tilaajavastuutarkastajien määrän kaksinkertaistamista. Niukoista henkilöresursseista huolimatta tulokset ovat olleet erittäin hyviä", ministeri korostaa.

"Valtiovarainvaliokunnan mietinnön mukaan nyt puheena olevat henkilöstön palkkaukseen tarkoitetut määrärahalisäykset on tarkoitettu pysyviksi lisäyksiksi. Tätä näkemystä on tervehdittävä tyydytyksellä", toteaa ministeri Rehula.

Lisätietoja

Erityisavustaja Hanna-Maija Kause, p. 050 566 7949Muualla palvelussamme

Työsuojelu

Juha Rehula
Sivun alkuun