Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Rehula: Liikunnasta terveyttä ja työkykyä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 30.11.2010 8.30
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula korostaa liikunnan merkitystä terveyden ja työkyvyn ylläpitäjänä.

"Liikunnan lisäämisestä hyötyvät kaikki: ihmiset itse, työyhteisöt, yritykset ja koko yhteiskunta. Työntekijöiden terveys ja työkyky kohenevat, työyhteisön tuottavuus voi parantua ja yhteiskunta säästää sosiaali- ja terveysmenoissa", sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula sanoi tiistaina 30. marraskuuta Suomen Kuntoliikuntaliiton tilaisuudessa Turussa.

"Suomen Kuntoliikuntaliiton viime vuonna julkaiseman Työpaikkaliikuntabarometrin mukaan yli neljä viidesosaa työyhteisöistä tukee henkilöstönsä liikuntaa. Työyhteisöt käyttivät liikuntaan yhteensä 360 miljoonaa euroa. Tällä hetkellä kuitenkin 20 prosenttia liikkujista käyttää peräti 80 prosenttia tuosta rahasummasta", ministeri Rehula kertoi.

"Taloudellinen tuki ei saa hyödyttää pelkästään aktiiviliikkujia, vaan sen avulla pitää saada liikkeelle erityisesti terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia ihmisiä", ministeri painotti.

Rehula totesi, että liikkumaton tarvitsisi usein tuekseen liikuntaneuvontaa. "On tärkeää räätälöidä liikuntaan motivoivia, tasokkaita palveluja terveytensä kannalta liian vähän liikkuville ihmisille."

"Kaikilla kansalaisilla on oltava mahdollisuus saada ajantasaista tietoa alueensa liikuntamahdollisuuksista. Meillä on useita toimivia malleja siitä, kuinka tieto liikuntapalveluista kootaan ja julkaistaan. Näitä malleja on levitettävä nykyistä paremmin. Alueilla on hyvä pohtia ja sopia, kuka vastaa liikuntapalveluja koskevan tiedon keräämisestä ja päivittämisestä", ministeri Rehula muistutti.

Lisätietoja

erityisavustaja Hanna-Maija Kause, p. 050 566 7949Juha Rehula
Sivun alkuun