Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Rehula: Lääketurvallisuus määrää lääkkeiden jakelukanavan

Sosiaali- ja terveysministeriö
15.4.2011 12.53
Tiedote -

"Tärkeintä on, että meillä säilyvät hyvä lääke- ja lääkitysturvallisuus sekä ammatillinen lääkkeiden jakelu. Ne ovat asioita, joista emme voi tinkiä. Kaikilla suomalaisilla on oltava mahdollisuus saada lääkehuollon palveluja, tarvittaessa viranomaisten ohjaavien keinojen avulla."

Sosiaali- ja terveysministeri Juha Rehula näkee, että lääkkeiden jakelu on säilytettävä apteekkijärjestelmässä. Ministeri Rehula puhui perjantaina 15.4. apteekkaripäivillä.

"Potilaan hyvää hoitoa ja terveyttä edistävää lääkehoitoa voidaan parantaa lisäämällä apteekkien ja kuntien perusterveydenhuollon yhteistyötä sekä uudistamalla rahoitusjärjestelmää. Hyvän lääkehuollon pitää olla tasavertaisesti kaikkien saatavilla. Se vähentää myös terveydenhuollon kustannuksia", ministeri linjasi.

"Lääkejakelun monopolioikeudet eivät tarkoita sitä, että alalla samalla olisi myös kaikki markkinatalouden oikeudet", Rehula sanoi.

Apteekkitoiminnan kehittämisen työryhmä luovutti loppuraporttinsa maaliskuussa. Siinä esitettiin muun muassa apteekkien sijoittumiseen ja apteekkitoiminnan valvontaan liittyviä uudistuksia. Ehdotusten mukaan viranomaisten olisi ohjattava apteekkien tarkoituksenmukaista sijoittumista entistä voimakkaammin.

 

Lisätietoja:

erityisavustaja Hanna-Maija Kause, p. 050 566 7949Juha Rehula
Sivun alkuun