Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Räty: Suomalaiset työpaikat ansaitsevat hyviä johtajia

Sosiaali- ja terveysministeriö
20.3.2015 9.20
Tiedote

"Työelämän muuttuessa johtamisen on uudistuttava ja löydettävä tasapaino jatkuvuuden turvaamisessa ja toiminnan uudistamisessa. Johtamisessa on entistä enemmän otettava huomioon erilaisten ja eri-ikäisten osaaminen ja tarpeet. Hyvä johtaja viestii, välittää ja jakaa johtajuutta", sanoi sosiaali- ja terveysministeri Laura Räty Julkista johtamista jalostamassa -kirjan julkistamistilaisuudessa Helsingissä tänään.

Uudenlaista johtajuutta käsittelevän kirjan näkemykset ja kokemukset ovat kertyneet sosiaali- ja terveysministeriön käynnistämässä Johtamisen kehittämisverkostossa.

"Julkinen johtaminen on otettava kehittämisen keskiöön. Asiajohtamisen aika on ohi. Pitää pystyä johtamaan ihmisiä ja heidän osaamistaan, luoda toimivia tiimejä - tai antaa sellaisten syntyä - jotta pääsemme parempiin tuloksiin ja tuottavuuteen julkisella sektorilla", totesi Räty.

Monimuotoinen ja laadukas johtaminen

Työelämästä on tullut yhä monimuotoisempaa ja moniarvoisempaa. Johtamisen uusille teorioille ja käytännöille on siis kysyntää.

Julkista johtamista jalostamassa -kirjassa luodaan katsaus muun muassa terveeseen johtamiseen, johtamisviestintään ja hyvän julkisen johtamisen laatukriteereihin. Kriteerit on luotu osana Johtamisen kehittämisverkoston toimintaa, ja ne on tarkoitettu työpaikoille johtamisen arvioinnin pohjaksi ja keskustelun herättäjäksi.

Ministeri Rädyn mukaan johtajuudesta puhuttaessa on puhuttava myös työntekijöistä.

"Me tarvitsemme sitoutuneita työntekijöitä, jotka ansaitsevat ja tarvitsevat uudenlaisia johtajia. Esimerkiksi sosiaali- ja terveydenhuollon työpaikoilla tarvitaan hyvää johtamista, jotta alan vetovoima säilyy. Erityisesti sote-uudistuksen kannalta on tärkeää, ettei tuudittauduta vain siihen, että lakien avulla kaikki muuttuu paremmaksi", totesi ministeri Räty.

Lisätietoja

Erityisavustaja Emma Hannonen, p. 050 574 0736, [email protected]Muualla verkossa

Johtamisen kehittämisverkosto

Laura Räty
Sivun alkuun