Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Mönkäre TUL:n 85-vuotisjuhlassa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 19.6.2004 16.00
Puhe -

Työelämän toimijoiden ja urheiluliikkeen yhteistyöllä voimme vaikuttaa suomalaisten työkykyyn ja työssä jaksamiseen. Liikunta tarjoaa tehokkaita välineitä terveyden, toimintakyvyn ja kunnon ylläpitämiseksi. Siksi liikunnan tulee kuulua ihmisten arkeen työpaikoilla, päiväkodeissa, kouluissa ja vapaa-aikana, sanoi sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre Työväen Urheiluliiton eli TUL:n 85-vuotisjuhlassa.

Viimeaikaiset tutkimukset kertovat huolestuttavia uutisia lasten ja nuorten aikuisten fyysisestä kunnosta ja myös väestön vanheneminen asettaa kasvavia haasteita terveyden ja toimintakyvyn edistämiselle. Nyt tarvitaan panostusta työssä jaksamiseen.

Työelämän hyvinvointi on hallituksen keskeinen tavoite, koska haluamme turvata koulutuksen, terveyden ja sosiaaliturvan koko väestölle nyt ja tulevaisuudessa. Hallitusohjelmassa painotetaan lasten ja nuorten liikuntaa, liikuntakasvatusta sekä terveyden ja toimintakyvyn edistämistä liikunnan avulla. Kaikki nämä painotukset ovat TUL:n arkea. TUL on keskittänyt jo vuosia toimintansa nuorisourheiluun, kuntoliikuntaan ja seuratoimintaan. TUL toimii siis alueilla, joilla on erityisen suuri merkitys ihmisten hyvinvoinnille ja se on ollut vaikuttamassa siihen, että liikunnasta on kasvanut maan suurin kansanliike, kiitti ministeri Mönkäre puheessaan.

Suomalainen yhteiskunta on kokenut syvällisen muutoksen TUL:n olemassaolon aikana. Vuosien saatossa liikunnasta on tullut yhä keskeisempi hyvinvoinnin edistäjä. Liikunta on hyvän elämän perusta kaikissa ikäluokissa ja väestöryhmissä ja kuuluu koko elämänkaaren vaiheisiin, muistutti ministeri.

Sivun alkuun