Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Mönkäre ikääntyvistä työntekijöistä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 5.9.2005 8.00
Puhe -

Ikääntyvien työntekijöiden kokemus, moninaiset taidot ja viisaus ovat voimavaroja, joita työelämässä tarvitaan kipeästi nyt ja tulevaisuudessa, sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre totesi puhuessaan maanantaina 5. syyskuuta Tulevaisuusfoorumissa Mikkelissä. Ikääntyvien kokemus ja osaaminen poikkeavat nuorempien osaamisesta, joten eri sukupolvia edustavien työntekijöiden vuorovaikutus ja yhteistyö on tarpeen. Työyhteisössä olisi otettava huomioon, mihin työntekijä pystyy ja soveltuu parhaiten. Ikääntyminen muuttaa ihmisen työkykyä, mutta tuo usein esiin uusia myönteisiä puolia, työyhteisöä vahvistavia resursseja. Siksi työntekijän työnkuvan pitäisi muuttua vuosien kuluessa.

Ministeri Mönkäre painottaa ikäjohtamisen tärkeyttä. Eri ikäryhmillä on omia tarpeita, jotka pitää ottaa huomioon johtamisessa. Toimivan esimiestyön on todettu vaikuttavan merkittävästi ikääntyvien työkykyyn. Tärkein peruste työssä jatkamiselle on kuitenkin työssä viihtyminen. Työssä jaksetaan kauemmin, kun se tuottaa tekijälleen iloa ja onnistumisen elämyksiä.

Työelämän vetovoiman lisäämiseksi on jo tehty paljon. Eläkeuudistus sisältää useita eläkeiän pidentämistä edistäviä lainmuutoksia, joista tärkeimpiin kuuluu joustava vanhuuseläkejärjestelmä. Työeläkelain uudistuksen jälkeen kolme neljästä työntekijästä onkin toistaiseksi päättänyt pysyä työelämässä pidempään kuin ensimmäiseen mahdolliseen täyteen eläkevuoteen asti. Työurien pidentyminen edellyttää kuitenkin vielä nykyistä joustavampaa mahdollisuutta työn ja eläkkeen yhdistämiseen.

Sivun alkuun