Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ministeri Hyssälä vierailee Murmanskissa ja Karjalassa

Sosiaali- ja terveysministeriö
21.11.2005 11.45
Tiedote -

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä vierailee 22.–24. marraskuuta Murmanskissa ja Karjalan tasavallassa. Hän tapaa Murmanskin alueen kuvernöörin Juri Jevdokimovin, varakuvernöörin Ljudmila Tsistovan sekä Karjalan terveys-, sosiaalisen kehityksen ja urheiluasioiden ministerin Valeri Boinitshin. Vierailun tarkoituksena on tutustua lähialueiden sosiaali- ja terveydenhuoltoon ja paikalliseen kahdenväliseen hanketoimintaan sekä neuvotella viranomaisten kanssa yhteistyön kehittämisestä.

Vierailun aikana ministeri Hyssälä avaa Murmanskin hiv/aidsasiakkaiden matalan kynnyksen keskuksen. Keskus tarjoaa ehkäiseviä ja muita terveys- ja sosiaalipalveluita riskiryhmille, kuten huumeidenkäyttäjät ja prostituoidut.

Suomalaisena yhteistyökumppanina Murmanskin matalan kynnyksen keskuksen kehittämisessä on Sosiaali- ja terveysalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Stakesin ulkomaanavun yksikkö.

Hanke on osa Barentsin neuvoston hiv/aids -ohjelmaa, joka hyväksyttiin helmikuussa Helsingissä. Ohjelmalla pyritään luomaan uusia toimintatapoja viranomaisten, asiantuntijoiden ja vapaaehtoisjärjestöjen välille sekä saamaan poliittista tukea hivin vastaiselle toiminnalle.

Ministeri Hyssälä tutustuu myös Murmanskin tuberkuloosihoitolaan sekä Petroskoissa sijaitsevaan Karjalan tasavallan tukikeskukseen, jolla kehitetään alueen sosiaali- ja terveyspalveluita.

Lisätietoja:
Ylitarkastaja Maria Waltari, puh. (09)160 74193
Erityisavustaja Marja Tallavaara, puh. (09) 160 74157, 040 5012 889

Liisa Hyssälä
Sivun alkuun