Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Hyssälä: Vanhempainvapaajärjestelmää uudistetaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 9.5.2009 21.00
Tiedote -

"Tänä päivänä työelämän epävarmuus on merkittävästi lisääntynyt. Perheissä on huoli turvatusta toimeentulosta ja samanaikaisesti rasittavat työelämän alati lisääntyvät tehokkuusvaatimukset. Vanhempien, niin äitien kuin isienkin, työelämähuolet heijastuvat väistämättä myös perheen hyvinvointiin", sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä sanoi puheessaan valtakunnallisessa äitienpäiväjuhlassa sunnuntaina 10. toukokuuta Helsingissä.

"Keskustelua työn ja perheen yhteensovittamisesta on käyty jo pitkään, mutta käytännön toimia tarvitaan lisää, jotta voimavaroja ja aikaa äitiydestä iloitsemiseen jäisi nykyistä enemmän", ministeri Hyssälä totesi.

"Lasten hyvinvoinnin kannalta tärkeää on se, että pienten lasten vanhemmat voisivat varata enemmän aikaa lapsille ja perheelle. Tarvitsemme yhteiskuntaa, jossa on enemmän tilaa lapsuudelle, äitiydelle ja isyydelle."

Ministeri Hyssälä kertoi, että sosiaali- ja terveysministeriö on parhaillaan asettamassa työryhmän vanhempainvapaajärjestelmän kehittämiseksi.

"Työryhmän tavoitteena on selvittää vanhempainvapaajärjestelmän laajemman uudistamisen mahdollisuudet. Vanhempainvapaajärjestelmää on kehitetty viime vuosina pääasiassa molempien vanhempien eli naisten ja miesten tasa-arvon parantamisen näkökulmasta. On kuitenkin nähtävä, että perhevapaat ovat myös yleistä lasten hyvinvoinnin tukea ja kytkeytyvät siten myös osaksi pienten lasten hoitojärjestelmää."

"Vanhemmuuden tukeminen ja lasten hyvinvoinnin edistäminen on tärkeää ottaa työssä huomioon sen ohella, että uudistamisen on edistettävä perheen ja työn yhteensovittamista sekä vanhempien valinnanmahdollisuuksia. Hallitusohjelman mukaisesti myös isyysvapaata on tarkoitus pidentää kahdella viikolla ensi vuonna", ministeri Hyssälä sanoi.
Sivun alkuun