Ministeri Hyssälä: Työhyvinvointiin panostettava taantumassakin
"Työelämää kannattaa kehittää sellaiseksi, että ihmisillä on mahdollisuus pysyä hyvinvoivina ja motivoituneina työssään. Työpaikoilla on monia keinoja edistää työssä olevien työkykyä ja terveyttä", totesi sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä Työhyvinvoinnilla tulevaisuuteen -seminaarissa 9.12.2009 Helsingissä.
Ministerin mukaan työhyvinvointiin on taloudellisesti haastavina aikoina kiinnitettävä entistä enemmän huomiota. Työhyvinvointiin panostaminen on lähes aina taloudellisesti kannattavaa. Monesti se on organisaation kannalta hyvä ja pitkävaikutteinen investointi. Sitä ei tule nähdä ylimääräisenä menoeränä vaan oleellisena osana työtä, joka turvaa osaavat työntekijät ja yrityksen menestyksen myös tulevaisuudessa.
"Hyvin hoidettuina ne tekijät, jotka pitävät yrityksen pinnalla ja auttavat selviytymään vaikeiden aikojen yli, ovat vahvuustekijöitä tulevassa nousussa", ministeri Hyssälä painotti puheessaan. "Työhyvinvointi on tärkeä asia, jolla on merkitystä niin työntekijöille, työnantajille kuin koko yhteiskunnalle. Ei ole olemassa yhtä kaikille sopivaa keinoa, jolla työhyvinvointia viedään eteenpäin. Siksi tarvitaan varsin laaja kirjo erilaisia toimenpiteitä, ohjelmia ja kannustimia. Työhyvinvointi vaatii eri asiantuntijoiden ja muiden tahojen verkostomaista yhteistyötä. Hyvät käytännöt ja toimintatavat on vietävä työpaikkojen arkeen.", sanoi ministeri Hyssälä.
Johtamisen kehittäminen keskiössäMinisterin mukaan johtamisen kehittäminen on yksi suomalaisen työelämän tärkeimpiä kysymyksiä. "Hyvä johtaminen tarjoaa työntekijöille aitoja mahdollisuuksia vaikuttaa oman työn sisältöön. Se on avain työssä jaksamiseen ja sitä kautta tuottavuuden parantamiseen. Myös ikäjohtamisen merkitys tulee nähdä työpaikoilla", korosti ministeri Hyssälä.
Hyvä työnantaja varautuu tulevaisuuteen panostamalla työntekijän osaamiseen, työkykyyn ja työssä jaksamiseen. Ministerin mukaan tavoitteena tulee olla tuottava ja menestyvä työelämä, jonka eräänä keskeisenä tunnusmerkkinä on korkeatasoinen työhyvinvointi. "Työhyvinvointi on yhä keskeisemmässä asemassa työelämän kehittämisessä. Konkreettinen tulos työhyvinvointiin panostamisessa näkyy laskevina työkyvyttömyyseläkekuluina, alentuneina tapaturma- ja sairauspoissaoloina sekä korkealaatuisena toimintana ja tuottavuuden kohoamisena." , totesi ministeri Hyssälä.
Lisätietojaerityisavustaja Marja Tallavaara, p. 160 73754.
Muualla palvelussamme