Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Hyssälä ravintolatupakoinnista

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 21.6.2005 7.44
Puhe -

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä lupaa, että ravintolatupakoinnin kieltävä lakiehdotus otetaan nopeaan käsittelyyn. Tätä ovat toivoneet sekä alan elinkeinonharjoittajat että työntekijöiden järjestöt. Hänen mielestään on myös tärkeää seurata, mitä vaikutuksia tulevilla säädösmuutoksilla on tupakansavulle altistumiseen ja yleisemminkin tupakointiin, ravintolaelämään ja -elinkeinoon.

Työryhmä on myös kaavaillut kahden vuoden siirtymäaikaa niille elinkeinonharjoittajille, jotka ovat jo toteuttaneet nykyisen tupakkalain edellyttämät tarpeelliset rakenteelliset ja ilmanvaihtoon liittyvät muutostyöt, totesi Hyssälä ottaessa vastaan tupakkalain muutosta valmistelleen työryhmän ehdotukset tiistaina Helsingissä.

Hyssälä on erityisen tyytyväinen siihen, että työryhmä on tehnyt yksimielisen ehdotuksen. Ehdotettu malli muistuttaa Ruotsissa jo voimassa olevaa lakia ja asettuu tältä osin siihen valtavirtaan, johon kehitys näyttää olevan menossa.

Hyssälän mukaan työryhmän ehdotukset merkitsisivät toteutuessaan, että ravintolatyöntekijätkään eivät enää altistuisi työssään tupakansavulle. Lain voimaantulon jälkeen ei myöskään pitäisi olla epäselvyyttä siitä, mikä on savuinen ja mikä savuton alue.

Liisa Hyssälä
Sivun alkuun