Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Hyssälä: Lääkehoidon kustannuksia ja tuloksia arvioitava kokonaisuutena

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 19.3.2010 8.57
Tiedote -

"Lääkehoidon merkitys ihmisten terveyden ja toimintakyvyn kannalta on kasvanut jatkuvasti. Lääkehoidon avulla saadut hoitotulokset ovat monesti menestystarinoita myös yhteiskunnallisesti ajatellen", sanoi sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälä perjantaina 19. maaliskuuta Lääkepäivillä Kuopiossa.

Ministeri Hyssälän mukaan yhteiskunnallisissa arvioinneissa pitää ottaa huomioon tulokset ja kustannukset. Marraskuun alussa Kuopiossa toimintansa aloittanut Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea ryhtyy selvittämään, milloin lääkehoito on kokonaistaloudellista ja tarkoituksenmukaista

"Arviointien avulla voidaan tukea tarkoituksenmukaisia ja taloudellisia ratkaisuja lääkehankinnoissa ja hoitoketjujen valinnoissa. Fimean tehtävänä on järjestää kansallisesti lääkkeiden hoidollisen ja taloudellisen arvon arviointi, sekä koota ja tuottaa näitä arviointeja itse ja yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa", ministeri kertoi.

Ministerin mielestä on erinomaista, että nyt keskustellaan siitä, onko lääke hintansa väärti sekä arvioidaan etenemistapoja asian selvittämiseksi.

"Koko terveydenhuollon menoista lääkehuollon osuus on nykyisin noin 20 prosenttia. Lääkkeet eivät kuitenkaan  ole vain kuluerä tai irrallaan muusta terveyden- tai sairaanhoidosta. Onnistunut lääkehoito on osa onnistunutta hoidon kokonaisuutta", ministeri Hyssälä muistutti.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Ulla Närhi, puh. 09 160 74146Muualla palvelussamme

Lääkehuolto

Paula Risikko
Sivun alkuun