Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Huovinen maakuntakierrokselle sote-uudistuksesta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 6.3.2014 11.05
Tiedote -

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen tapaa maaliskuun aikana kuntien sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoita ja päätöksentekijöitä ministeriön järjestämissä sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistusta, eli sote-uudistusta, käsittelevissä keskustelutilaisuuksissa.

Maakuntakierros alkoi eilen 5.3. Turusta ja päättyy Helsinkiin kuun lopulla. Tulossa olevat paikka-kunnat ja päivät ovat:  Jyväskylä ma 10.3., Oulu pe 14.3., Kuopio ti 18.3., Tampere ke 26.3. ja Helsinki pe 28.3.

Aitoa vuoropuhelua

Sosiaali- ja terveydenhuollon rakenneuudistuksen tavoitteena on taata kaikille yhdenvertaiset sosiaali- ja terveyspalvelut. Myös sosiaali- ja terveydenhuollon tuottavuuden ja tehokkuuden parantaminen on välttämätöntä, jotta uudistuksen tavoitteet toteutuisivat. Vaikka rakenteita muutetaan ja palvelujen järjestämisvastuuta keskitetään, niin lähipalvelut turvataan.

"Uudistuksessa on välttämätöntä tunnistaa tulevien vuosikymmenten muuttuvat palvelutarpeet - tässä kohtaa tarvitaan keskustelua ja vuoropuhelua ministeriön, kuntakentän sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden kesken", sosiaali- ja terveysministeriön neuvotteleva virkamies Kari Haavisto sanoo.

Sote-uudistuksen lisäksi keskustelutilaisuuksissa kerrotaan toimenpideohjelmasta, jolla lisätään kotiin annettavia palveluja iäkkäille ja vähennetään laitoshoitoa.  

Lakiesitys eduskuntaan huhtikuussa

Maakuntakierroksen puolessavälissä ministeriö tiedottaa kunnilta saamistaan lausunnoista. Tiedote ei vielä ole lausuntoyhteenveto, vaan ensimmäinen tieto siitä, mitkä kohdat palvelurakenneuudistuksessa saivat kunnilta eniten kommentteja. Sote-uudistuksen lausuntopyyntöaika päättyy 13. maaliskuuta.

Helsingissä järjestettävässä tilaisuudessa on tarkoitus kertoa yhteenvedonomaisesti mitä vielä tehdään ennen kuin lakiesitys annettaneen eduskunnalle huhtikuussa. Helsingin tilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä webcastingin välityksellä.

Lisätietoa

Kari Haavisto, neuvotteleva virkamies, p. 02951 63342, [email protected]Muualla palvelussamme

Sote-uudistus

Susanna Huovinen
Sivun alkuun