Hyppää sisältöön
Media

Minister Risikko lotsar hälsovårdsföretag till Kina

sosiaali- ja terveysministeriö
Utgivningsdatum 2.5.2014 9.56
Pressmeddelande -

Kina är en växande marknad för Finland och länderna delar många gemensamma utmaningar. En av dem är den åldrande befolkningen. Minister Risikko har ombetts till huvudtalare på den betydande seniorservicemässan där man väntar kring 50 000 besökare.

Social- och hälsovårdsminister Paula Risikko leder den finska företagsdelegationens Team Finland-resa i Peking 3.-6. maj. Ett tiotal företag som representerar finskt toppkunnande inom hälsoteknologi och virtuell vård deltar i ministerns resa.

Syftet med Team Finland -resan är att erbjuda finländska företag synlighet på den enorma kinesiska marknaden, samt att främja finsk hälso- och vårdexport till Kina. De första stegen inför resan togs redan förra hösten då minister Risikko besökte Shanghai tillsammans med en delegation på över 40 finländska företag.

"Kring tio procent av Kinas befolkning är idag över 65 år. Det innebär en stor efterfrågan på tjänster, anordningar och läkemedel riktade till åldringar. I landet vill man också förbättra åldringsvården som sker i hemmet , och det är bland annat här som vi kan erbjuda vårt kunnande", säger minister Risikko.

I Peking träffar minister Risikko också bland annat Kinas social- och arbetsminister Yin Weimin. På ministermötets agenda finns bland annat bilaterala socialskyddsförhandlingar.

 

Ytterligare uppgifter:

Merja Mustonen, konsultativ tjänsteman, tfn 0295 163 116

AnniKaukoranta, överinspektör, tfn 02951 63558

 Paula Risikko
Sivun alkuun