Hyppää sisältöön
Media

Markku Lehto jatkaa kansliapäällikkönä ensi vuoden loppuun

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 7.4.2005 10.50
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Markku Lehto jatkaa tehtävässään ensi vuoden loppuun saakka. Hallitus esitti torstaina 7. 4., että Tasavallan presidentti nimittää valtiotieteen tohtori Markku Lehdon kansliapäällikön virkaan kaudelle 1.5. 2005 – 31.12. 2006.

Kansliapäällikkö Lehdon nykyinen viiden vuoden määräaika päättyy huhtikuun lopussa.

Virkaan ilmoittautui määräajassa 12 hakijaa. Vuodesta 1994 lähtien kansliapäällikön tehtäviä hoitaneella Lehdolla katsottiin olevan hakijoista laajin perehtyneisyys sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalaan. Hän on myös suunnitellut ja johtanut viime vuosien laajoja kehittämishankkeita.

Kansliapäällikön virka voidaan täyttää määräajaksi, kuitenkin enintään viideksi vuodeksi kerrallaan. Lehto haki virkaan kaudelle, joka päättyy vuoden 2006 lopussa. Lehto täyttää tuolloin 65 vuotta.

Sosiaali- ja terveysministeriöön Lehto tuli vuonna 1978 suunnitteluosaston suunnittelupäälliköksi ja sittemmin saman osaston osastopäälliköksi. Ennen uraansa ministeriössä Lehto toimi mm. tutkimustehtävissä Turun ja Helsingin yliopistoissa sekä Suomen Akatemiassa.

Lisätietoja: Arto V. Klemola puh. (09) 160 73795

Sivun alkuun