Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Lastensuojelulaki on käännetty venäjäksi

Sosiaali- ja terveysministeriö
19.5.2014 10.59
Tiedote -

Lastensuojelulaki (417/2007) on nyt saatavilla myös venäjäksi. Lastensuojelun Keskusliitto käännätti lastensuojelulain sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta. Laki on luettavissa STM:n verkkosivuilla. Sivuilla on venäjäksi myös muuta yleistä tietoa lastensuojelusta.

Tietoa lastensuojelusta on saatavilla myös muilla kielillä. Lastensuojelu.info-sivuilla esitellään suomalaista lastensuojelua erityisesti maahanmuuttajille. Sivuston tietopaketti on luettavissa paitsi venäjän kielellä, myös muun muassa englanniksi, ranskaksi, somaliksi sekä arabian, persian ja kurdin kielellä.

Lastensuojelulaki koskee kaikkia Suomessa asuvia ja oleskelevia lapsia

Suomessa lastensuojelu on kuntien tehtävä. Lastensuojeluasia tulee vireille, kun lastensuojelun sosiaalityöntekijä saa tiedon lapsesta, joka saattaa tarvita apua. Lastensuojeluilmoituksen voi tehdä kuka tahansa, joka on huolestunut lapsen hyvinvoinnista. Luonnollisesti myös lapsi tai vanhemmat voivat itse hakea apua. Lastensuojelun asiakkuus alkaa, jos sosiaalityöntekijä tekemänsä selvityksen pohjalta arvioi lapsen ja perheen tarvitsevan lastensuojelun palveluja.

Lasta ja perhettä yritetään aina auttaa ensin siten, että hän voi asua kotonaan oman perheensä kanssa. Jos ongelmat ovat vakavia eikä tilanteeseen löydy muuta ratkaisua, lapsi sijoitetaan hoitoon kodin ulkopuolelle. Tällöin ensisijaisena tavoitteena on lapsen ja vanhempien tukeminen siten, että lapsi voi palata perheeseensä.

Lastensuojelun tehtävänä on turvata lapsen hyvinvointi. Lastensuojelu perustuu lakiin, joka koskee kaikkia Suomessa asuvia ja oleskelevia lapsia. Lapsen kansalaisuus, uskonto tai kulttuuri ei vaikuta lastensuojelun palveluiden antamiseen.

Lisätietoja

hallitussihteeri Annika Juurikko, STM, p. 02951 63242 (lastensuojelulain sisältökysymykset)
erityisasiantuntija Martti Kemppainen, LSKL, p. 09 3296 0206 (lastensuojelulain käännös venäjäksi)


Liitteet

Lastensuojelulaki venäjäksi ( ) (pdf, 472.8 kB )


Muualla palvelussamme

Lastensuojelu

(lastensuojelusta venäjäksi)

Muualla verkossa

Lastensuojelu.info

Sivun alkuun