Hyppää sisältöön
Media

Lapsiasiavaltuutetun toimistoa esitetään Jyväskylään

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 7.4.2005 11.52
Tiedote -

Peruspalveluministeri Liisa Hyssälä ehdottaa lapsiasiavaltuutetun toimiston sijaintipaikaksi Jyväskylää. Ministeri perustelee kantaansa sillä, että Jyväskylässä on perinteisesti vahvaa osaamista ja tietopohjaa lasten asemasta, kasvatuksesta ja hyvinvoinnista. Lapsiasiavaltuutettu vahvistaisi Jyväskylässä olevaa lasten hyvinvointiklusteria käytäntöön suuntautuvalla toiminnalla ja vahvan asiantuntija- ja sidosryhmätyön avulla. Jyväskylä tarjoaa lapsiasiavaltuutetun työlle tärkeän tiedonhankinnan ja kannanottojen valmistelun kannalta oivalliset työskentelyedellytykset.

Alueellistamisen koordinaatioryhmä on pyytänyt hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmän (HALKE) lausuntoa lapsiasiavaltuutetun toimiston perustamisesta. Asia oli esillä HALKEssa torstaina 7 .4. 2005. Asia jäi pöydälle.

Sosiaali-ja terveysministeriön yhteydessä toimiva lapsiasiavaltuutettu aloittaa toimintansa 1.9.2005.Lapsiasiavaltuutetun tehtävänä on lasten oikeuksien ja etujen edistäminen yleisellä hallinnon, yhteiskuntapolitiikan ja lainsäädännön tasolla. Valtuutettu voi tehdä aloitteita lasten aseman ja yhteiskunnassa esiintyvien epäkohtien korjaamiseksi sekä antaa suosituksia, ohjeita ja neuvoja lasten aseman ja oikeuksien parantamiseksi. Yksittäistapauksiin liittyvää ratkaisuvaltaa lapsiasiavaltuutetulla ei ole.

Lisätietoja: Osastopäällikkö Aino-Inkeri Hansson puh: (09) 1607 3760 ja hallitussihteeri Maini Kosonen (09) 1607 3246

Sivun alkuun