Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula aloitti Jyväskylässä

Sosiaali- ja terveysministeriö
1.9.2005 5.15
Tiedote -

Lapsiasiavaltuutettu on itsenäinen viranomainen, joka toimii sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä. Hän edistää lapsen edun ja oikeuksien toteutumista yhteiskunnassamme. Valtuutettu toimii yhteistyössä muiden viranomaisten sekä järjestöjen kanssa. Lapsiasiavaltuutettu seuraa lasten ja nuorten elinolosuhteita, lainsäädäntöä sekä yhteiskunnallista päätöksentekoa. Samalla hän arvioi lasten ja nuorten oikeuksien ja hyvinvoinnin toteutumista suomalaisessa yhteiskunnassa. Valtuutettu tekee aloitteita sekä antaa neuvoja ja ohjeita lapsia ja nuoria koskevissa asioissa. Valtuutettu pitää yhteyttä lapsiin ja nuoriin ja välittää heiltä saamaansa tietoa päätöksentekijöille. Hän edistää myös YK:n lapsen oikeuksia koskevan yleissopimuksen toteutumista.

Lapsiasiavaltuutettu ei käsittele yksittäisten lasten tai perheiden asioita, kuten huostaanotto- tai huoltajuusasioita. Mm. sosiaaliviranomaiset ja oikeuslaitos huolehtivat näistä tehtävistä.

Lapsiasiavaltuutettu Maria Kaisa Aula aloitti työnsä 1. syyskuuta Jyväskylässä. Osastosihteeri Pirkko-Liisa Rautio aloittaa samalla työnsä lapsiasiavaltuutetun toimistossa.

Lapsiasiavaltuutetun toimisto sijaitsee samassa talossa kuin Länsi-Suomen lääninhallituksen Jyväskylän alueellinen palveluyksikkö. Posti kulkee lääninhallituksen palveluyksikön kautta. Puhelin on sosiaali- ja terveysministeriön vaihteessa, sähköposti [email protected]

Lapsiasiavaltuutetun toimisto

PL 41, 40101 JYVÄSKYLÄ

Puhelin Maria Kaisa Aula (09) 160 73985 ja Pirkko-Liisa Rautio (09) 160 73986.

Sivun alkuun