Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kuntouttavan työtoiminnan toimintapäivien enimmäismäärä vähenee

Sosiaali- ja terveysministeriö
19.2.2015 13.28
Tiedote

Kuntouttavan työtoiminnan toimintapäivien enimmäismäärä vähenee viidestä neljään päivään viikossa. Kuntouttavaan työtoimintaa tulee osallistua lain muutoksen jälkeen vähintään yhtenä ja enintään neljänä päivänä viikossa.

Kuntouttava työtoiminta on kunnan järjestämä sosiaalipalvelu, jonka tarkoituksena on vahvistaa työttömän asiakkaan elämän- ja arjenhallintaa sekä työ- ja toimintakykyä. Sitä voidaan toteuttaa esimerkiksi työtoimintana, ryhmätoimintana tai yksilövalmennuksena. Kuntouttava työtoiminta on suunnattu niille työttömille, jotka eivät alentuneen työ- ja toimintakykynsä takia kykene osallistumaan työ- ja elinkeinohallinnon järjestämiin julkisiin työvoimapalveluihin. Julkisilla työvoimapalveluilla tarkoitetaan muun muassa työvoimakoulutusta, työnhakuvalmennusta, uravalmennusta sekä koulutus- ja työkokeilua.

Lakimuutos on osa hallituksen rakennepoliittisen ohjelman toimeenpanoa. Toimintapäivien enimmäismäärän vähentämisen tavoitteena on kuntien kustannusten vähentäminen.

Hallitus esitti asiaa koskevan lain vahvistamista 19. helmikuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki perjantaina. Laki tulee voimaan 1.7.2015.

Lisätietoja

Sosiaalineuvos Eveliina Pöyhönen, p. 029 516 3303, [email protected]Muualla palvelussamme

Kuntouttava työtoiminta

Sivun alkuun