Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kuntien päättäjät toteuttavat omaishoidon uudistusta

Sosiaali- ja terveysministeriö
3.1.2006 12.10
Tiedote -

Kuntien sosiaalilautakunnat käsittelevät tammikuun 2006 aikana omaishoidon tuen uudistuksen vaikutukset omaishoidon järjestelyissä. Kunnat tarkistavat, että omaishoitajien palkkiot vastaavat uutta lainsäädäntöä ja tekevät sopimukset omaishoitajien kanssa. Työn helpottamiseksi varten sosiaali- ja terveysministeriössä on laadittu opas kuntien päättäjille. Sosiaali- ja terveysministeriö antoi kunnille omaishoidon järjestämiseksi ohjeita kuntakirjeellä joulukuussa.

Kunta tekee omaishoitajan kanssa omaishoitosopimuksen, jonka liitteenä on hoito- ja palvelusuunnitelma sekä asiakastiedote.

Omaishoidon tukena hoitajalle maksettava hoitopalkkio on vähintään 300 euroa kuussa. Jos omaishoitaja on lyhytaikaisesti estynyt tekemästä työtä esim. saattohoidon aikana, hoitopalkkio on vähintään 600 euroa kuukaudessa. Kunnat voivat edelleen maksaa suurempia hoitopalkkioita.

Omaishoidon tuki, Opas kuntien päättäjille lähetetään kuntiin, kun se on tullut painosta. Opasta käännetään parhaillaan ruotsiksi. Sitä myy Yliopistopaino. Omaishoidon tuki, Opas kuntien päättäjille löytyy myös www.stm.fi > sosiaalihuolto >ikäihmisten palvelut >omaishoidon tuki.

Lisätietoja antavat: neuvotteleva virkamies Viveca Arrhenius, puh. (09) 160 74135, hallitussihteeri Lotta Silvennoinen, puh. (09) 160 73187 ja hallitussihteeri Anne-Marie Brisson, puh. (09) 160 74355.

Sivun alkuun