Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kotihoidon kokeilu jatkuu vuoden 2016 loppuun

Sosiaali- ja terveysministeriö
18.12.2014 14.18
Tiedote
Vuoden 2005 alusta aloitettua kotihoidon kokeilua jatketaan vuoden 2016 loppuun. Kotipalvelut ja kotisairaanhoito on yhdistetty kotihoidoksi kokeilussa mukana olevissa kunnissa. Kokeilun aikana sama toimija voi järjestää kotisairaanhoidon ja kotipalvelut. Tällöin sillä, miten kunnan sosiaali- ja terveyspalveluiden organisointi on hoidettu, ei ole merkitystä.

Kokeilussa asiakkaiden tiedot on koottu yhteen rekisteriin kotihoidon toimintayksikössä, ja rekisteri on ollut kaikkien kotihoidon työntekijöiden käytettävissä. Asiakasrekisterin käyttöä voidaan jatkaa vuoden 2016 loppuun.

Kotipalveluiden ja kotisairaanhoidon välistä yhteystoimintaa jatketaan siihen saakka, kunnes pysyvällä lainsäädännöllä määrätyt sosiaali- ja terveysalueet aloittavat toimintansa vuoden 2017 alussa.

Kokeilussa nyt mukana olevat kunnat voivat jatkaa kokeilua. Uusia kuntia ei oteta mukaan kokeiluun. Jos kunta haluaa lopettaa kotikokeilun, on siitä ilmoitettava sosiaali- ja terveysministeriölle.

Hallitus esitti asiaa koskevien lakien vahvistamista torstaina 18. joulukuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa lait perjantaina. Lait tulevat voimaan 1.1.2015.

Lisätietoja

hallitusneuvos Anne Koskela, p. 0295 163 384Muualla palvelussamme

Kotipalvelut

]]>
Sivun alkuun