Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kela korvaa ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitokokeilun kustannuksia

Sosiaali- ja terveysministeriö
26.5.2011 11.07
Tiedote -

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon palvelujen järjestämistä Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) kautta on tarkoitus kokeilla ensi syksystä alkaen kahdella paikkakunnalla, Lappeenrannassa ja Seinäjoella. Kokeilussa YTHS tuottaa ammattikorkeakouluopiskelijoiden palvelut oppilaitosten sijaintikuntien ja YTHS:n välisten sopimusten perusteella.

Sairausvakuutuslakia esitetään muutettavaksi siten, että kokeilun ajan Kansaneläkelaitos voisi maksaa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiölle korvausta sen järjestämästä ammattikorkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollosta. Korvausta maksettaisiin niistä järjestämistapakokeiluun osallistuvista ammattikorkeakouluopiskelijoista, jotka ovat maksaneet vapaaehtoisen terveydenhoitomaksun ja saaneet näin oikeuden käyttää YTHS:n palveluita.

Kokeilun tarkoituksena on selvittää, miten YTHS-malli soveltuu ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon järjestämistavaksi. Tavoitteena on järjestää ja tuottaa ammattikorkeakouluopiskelijoille tarpeen mukaiset opiskeluterveydenhuollon palvelut kattavasti ja laadukkaasti yliopisto-opiskelijoiden opiskeluterveydenhuoltoa vastaavalla tavalla.

Hallitus päätti asiaa koskevan lakiesityksen sisällöstä torstaina 26. toukokuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle perjantaina. Laki tulisi voimaan 1. elokuuta 2011ja olisi voimassa 30. kesäkuuta 2015 saakka.

Lisätietoja

hallitussihteeri Virpi Korhonen, p. 09 160 73259, [email protected]Muualla palvelussamme

Ammattikorkeakouluopiskelijoiden YTHS-mallin kokeilun suunnittelu- ja toimeenpanoryhmä

Sivun alkuun