Hyppää sisältöön
Media

Kansanterveysohjelma ja alkoholistrategia aiheina EU-ministerien kokouksessa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 30.11.2006 15.35
Tiedote -

Euroopan unionin työllisyys-, sosiaalipolitiikka-, terveys- ja kuluttaja-asiain neuvosto kokoontuu parhaillaan 30.11.-1.12. Brysselissä. Neuvoston torstain kokouksen puheenjohtajana toimi peruspalveluministeri Liisa Hyssälä. Ministerit keskustelivat mm. yhteisön kansanterveysohjelmasta, alkoholistrategiasta sekä terveydestä kaikissa politiikoissa.

Neuvostossa saavutettiin poliittinen yhteisymmärrys yhteisön kansanterveysohjelmasta. Ministerit olivat yksimielisiä ohjelman sisällöstä ja toimeenpanosta. Ohjelmassa toteutetaan ja rahoitetaan toimia, jotka lisäävät kansalaisten terveysturvallisuutta, edistävät terveyttä sekä tuottavat ja välittävät terveystietoa.

Neuvosto hyväksyi päätelmät alkoholihaittojen vähentämisestä. Ministerit käynnistivät täten prosessin, jonka tavoitteena on vähentää alkoholin aiheuttamia haittoja koko EU:ssa. Työn painopisteinä ovat lapset ja nuoret sekä alkoholin haittojen vähentäminen työssä ja liikenteessä. Komissio antaa raportin tavoitteen toteuttamisesta vuonna 2008.

Neuvosto hyväksyi myös puheenjohtajamaan ehdotuksen päätelmiksi terveydestä kaikissa politiikoissa. Päätelmissä linjataan, miten pannaan toimeen perustamissopimuksen sitoumus siitä, että varmistetaan terveyden suojelun korkea taso kaikissa EU:n politiikoissa ja toiminnoissa. Monilla politiikkalohkoilla vaikutetaan terveyden taustatekijöihin janiiden kautta terveyteen.

Lisätietoja:
Neuvotteleva virkamies Eero Lahtinen, puh. 09-160 74032 (kansanterveysohjelma, terveys kaikissa politiikoissa)
Hallitusneuvos Ismo Tuominen, puh. 09-160 74018 (alkoholi)
Ylitarkastaja Merja Huovinen, puh. 09-160 73167, 050 364 7816

Sivun alkuun