Hyppää sisältöön
Media

Kainuun mallissa huomioitava myös sosiaalipalvelujen kehittäminen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 16.5.2006 6.00
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt reilut 2 miljoonaa euroa valtionavustuksina Kainuun sosiaalipalvelujen kehittämiseen. Summa on valtakunnan tasolla huomattava. ”Valtionavustuksilla käynnistetyillä hankkeilla haluamme tukea Kainuun kokeilua. Valtakunnallisesti Kainuun mallia katsotaan tarkkaan,” totesi apulaisosastopäällikkö Reijo Väärälä Kainuun sosiaalipalveluja tarkastelevassa seminaarissa Kajaanissa. ”Erityisesti olemme kiinnostuneita sosiaalipalvelujen järjestämisestä saaduista kokemuksista. Kainuun malli on keskeinen osa koko maata koskevaa kehittämistä,” Väärälä totesi.

”Odotamme kehittämishankkeilta pysyviä tuloksia,” totesi sosiaalitarkastaja Maija Pelkonen Oulun lääninhallituksesta Kajaanissa pitämässään puheenvuorossa. Esimerkiksi perhekeskustoiminta, sosiaalipäivystys ja lastensuojelun sijaishuoltoyksikkö, jotka on käynnistetty hankerahoilla, ovat jäämässä pysyviksi palvelumuodoiksi Kainuuseen. Myös sosiaalityöntekijöiden ja sosionomien tehtävänjakoa uudistavasta hankkeesta toivotaan pysyviä ratkaisumalleja. ”Kiinnostavaa on myös nähdä, ovatko hankkeissa kehitetyt toimintamallit monistettavissa muualle maahan,” Pelkonen jatkoi.

Peruspalvelujen arvioinnin yhteydessä sosiaalialan henkilöstötilannetta on selvitetty myös Kainuussa. Työntekijäpula on Kainuussa yhtä akuutti kuin koko maassa. Nyt alueella käynnistyy kuitenkin kehittämishanke, jonka tavoitteena on turvata työvoiman saatavuus.

Lisätietoja:
apulaisosastopäällikkö Reijo Väärälä, puh. (09) 160 73773, 050 500 2214, [email protected]
sosiaalitarkastaja Maija Pelkonen, puh. 0205 178 706 tai 0400 273 790, [email protected]

Sivun alkuun