Hyppää sisältöön
Media

Jukka Takala palkittiin ansioistaan työsuojeluvaikuttajana

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 9.11.2011 8.01
Tiedote -

Tekniikan tohtori Jukka Takala on palkittu työympäristötyön erityisansiomitalilla. Kunnianosoituksen luovutti Takalalle sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko keskiviikkona 9. marraskuuta Helsingissä.

Takala on kansainvälisesti tunnetuin suomalainen työsuojelun vaikuttaja ja visionääri. Hänen yli 40 vuotta kestäneen uransa viimeisin tehtävä Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston (Bilbao-virasto) johtajana päättyi vastikään.

Jukka Takalan asiantuntemus ja neuvottelutaito ovat mahdollistaneet myös kansainvälisen työjärjestön ILO:n lukuisten yleissopimusten aikaansaamisen, uuden kemikaalien merkintäjärjestelmän luomisen ja kansainvälisen työsuojeluvalvonnan ja raportoinnin kehittämisen. Takala on koko uransa ajan vienyt suomalaista työsuojelualan osaamista kansainväliseen käyttöön. Hän työskentelee yhä aktiivisesti työsuojelukysymysten parissa.

"Ajatus kaikkien oikeudesta turvalliseen työhön vei Jukka Takalan Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston johtoon. Takala on tehnyt jo vuosikymmenten ajan työtä sen eteen, että työsuojelua ei nähdä kapeasti vain työn turvallisuusriskien vähentämisenä. Tällaista laaja-alaista ja ennakkoluulotonta suhtautumista tarvitaan myös työurien pidentämiseen", ministeri Risikko totesi mitalin jakotilaisuudessa.

"Tunnustus lämmittää mieltä. Olen ollut yli 30 vuotta ulkomailla työni puolesta, ja siksi on hienoa, että kotimaassa vielä muistetaan minua. Suomessa työsuojelua ja työympäristöä on ryhdytty harvinaisen hyvin tarkastelemaan kokonaisuutena. Esimerkiksi työurien pidentäminen on kovin alkuvaiheessa muualla Euroopasta", Takala sanoi.

Työympäristötyön erityisansiomitali myönnetään erityisen ansiokkaasta työstä työympäristön kehittämiseksi. Mitalin myöntää sosiaali- ja terveysministeri työympäristömitalitoimikunnan esityksestä. Erityisansiomitaleja on myönnetty vuodesta 1997 alkaen, nyt jaettava mitali on järjestyksessä 28.

Lisätietojakehityspäällikkö Markus Pyykkönen, STM, p. 09 160 73132, [email protected]
erikoistutkija Hannu Tarvainen, p. 040 516 9255, [email protected] (työympäristömitalitoimikunnan sihteeri)

Sivun alkuun