Hyppää sisältöön
Media

Johtajat nimitetty aluehallintovirastojen peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualueille

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 22.12.2009 13.16
Tiedote -

Vuodenvaihteessa toimintansa aloittavien aluehallintovirastojen (AVI) peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualueille on nimitetty johtajat.

Aluehallinto uudistuu 1.1.2010 alkaen. Valtion aluehallinnossa aloittavat uusina viranomaisina kuusi aluehallintovirastoa (AVI) ja 15 elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusta (ELY). Kaikissa aluehallintovirastoissa on peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualue. Se hoitaa sosiaali- ja terveydenhuollon, ympäristöterveydenhuollon, kuluttaja- ja kilpailuhallinnon, sivistystoimen sekä oikeushallinnon tehtäviä. Peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualueet ja työsuojelun vastuualueet ovat aluehallintovirastojen selvästi suurimmat vastuualueet.

Aluehallintoviraston peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualueiden johtajiksi on nimitetty määräajaksi 1.1.2010-31.12.2014 seuraavat henkilöt:

Etelä Suomen aluehallintovirasto: Etelä-Suomen lääninhallituksen osastopäällikkö, läänin sosiaali- ja terveysneuvos, VTK Esa Ellala (31.12.2012 asti) Lounais-Suomen aluehallintovirasto: Länsi-Suomen lääninhallituksen osastopäällikkö, VTM Kirsi Paasikoski Itä-Suomen aluehallintovirasto: Itä-Suomen lääninhallituksen terveydenhuollon tarkastaja, prosessinomistaja, TtT Sirkka Jakonen Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto: Länsi-Suomen lääninhallituksen lakimies, tulosryhmän päällikkö, VT Heikki Siirilä Pohjois-Suomen aluehallintovirasto: Oulun lääninhallituksen osastopäällikkö, läänin sosiaali- ja terveysneuvos, YTL Marja-Leena Kärkkäinen Lapin aluehallintovirasto: Lapin lääninhallituksen osastopäällikkö, läänin sosiaali- ja terveysneuvos, OTL, VT Raimo Pantti

Peruspalveluministeri Paula Risikko nimitti peruspalvelut, oikeusturva ja luvat -vastuualueen johtajat tiistaina 22.12.2009.

Lisätietoja

Osastopäällikkö Raimo Ikonen, puh. 09 160 73194
Hallitusneuvos Liisa Perttula puh. 09 160 73797Muualla verkossa Aluehallinnon uudistamishanke (ALKU) (Valtiovarainministeriö) 

 

Sivun alkuun