Hyvä Suomi 2020 -ohjelma tukee verkottumista
Hyvinvointipolitiikka muuttuu, kun kansainvälinen yhteistyö laajenee ja maan sisäinen muuttoliike jatkuu vilkkaana. Tulevaisuuden keskeisiä haasteita ovat väestön ikääntyminen ja työvoiman saatavuus. Informaatioteknologian kehitys luo paitsi uusia haasteita myös mahdollisuuksia.
Sosiaali- ja terveysministeriö haluaa tuoda hyvinvointipolitiikan tulevaisuuden laajaan keskusteluun. Ministeriö järjestää nyt neljännen kerran yhteistyö- ja koulutusohjelman, johon on kutsuttu päättäjiä ja vaikuttajia yhteiskunnan eri lohkoilta. Hyvä Suomi 2020 -ohjelman tavoitteena on lisätä tietoa hyvinvointipolitiikan keskeisistä kysymyksistä sekä parantaa mahdollisuuksia eri toimijoiden väliseen ja sektorirajat ylittävään yhteistyöhön.
Ohjelman ensimmäinen jakso pidetään 24.-26. tammikuuta Säätytalossa Helsingissä. Jakson teemana on kansainvälistymisen vaikutus hyvinvointisektoriin, ja sen aikana pohditaan mm. globalisaation näkökulmia, EU:n kehitystä ja kansallisen politiikan liikkumatilaa sekä alueellisesti erilaistuvaa Suomea. Ohjelman avasi 24. tammikuuta sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäre Avajaisissa puhui myös EU:n työllisyys- ja sosiaaliasioiden komissaari Vladimir Spidla aiheesta EU:n kehitys ja globalisaation vaikutukset kansalliseen politiikkaan.
Ohjelman toinen jakso järjestetään 28.2.-3.3.2005 Hämeenlinnan Vanajanlinnassa. Jakson teemana on hyvinvointiyhteiskunnan johtaminen., ja sen aikana käsitellään mm. kansakunnan terveyden ja turvallisuuden uhkatekijöitä, palvelujen turvaamista sekä julkissektorin johtamisen tehostamista.
Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää Hyvä Suomi 2020 -ohjelman yhteistyössä Eläketurvakeskuksen, Kansaneläkelaitoksen, Raha-automaattiyhdistyksen ja Alko Oy:n kanssa.
Taustaa
Sosiaali- ja terveysministeriö käynnisti vuonna 2002 uudenlaisen verkottumista tukevan yhteistyö- ja koulutusohjelman politiikan ja elinkeinoelämän johtajille sekä hyvinvointipolitiikan keskeisimmille päättäjille ja toimijoille. Ohjelma rakentuu lyhyistä luennoista ja asiantuntija-alustuksista, seminaarikeskusteluista ja ryhmätyöskentelystä. Henkilökohtaisen kutsun saa vuosittain 30 eri yhteiskuntasektorin vaikuttajaa. Ohjelman tavoitteena on selkeyttää hyvinvointipolitiikan tavoitteita. Pyrkimyksenä on edetä eettisesti ja taloudellisesti kestävään hyvinvointiin.
Lisätietoja:
projektipäällikkö Timo A. Tanninen, puh. (09) 160 74421, 050 527 7635