Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Hallitus ja työmarkkinajärjestöt sopivat uudesta samapalkkaisuustavoitteesta

Sosiaali- ja terveysministeriö
18.3.2015 14.46
Tiedote

Tavoitteeksi asetettiin, että naisten ja miesten palkkaero on kaventunut vähintään 12 prosenttiin viimeistään vuoteen 2025 mennessä. Tarkoitus on saada asia tulevaan hallitusohjelmaan. Konkreettisista toimenpiteistä neuvotellaan lähikuukausina.

"Valtiovallan kannalta on tärkeää, että työ jatkuu ja tehostuu. Toimenpiteitä pitää tehdä monilla osa-alueilla, jotta tavoitteeseen päästään. Samapalkkaisuuteen Suomea velvoittavat sekä EU- että kansainväliset normit", totesi tasa-arvoasioista vastaava ministeri Susanna Huovinen.

Ensimmäinen, vuonna 2006 käynnistynyt samapalkkaisuusohjelma päättyy 31.3.2015. Sukupuolten keskimääräinen palkkaero koko työmarkkinoilla on kaventunut ohjelman aikana noin 20 prosentista 17 prosenttiin.

Ohjelman johtoryhmän puheenjohtaja, oikeustieteen tohtori Pentti Arajärvi on tyytyväinen tänään saavutettuun yhteisymmärrykseen:

"Yksi samapalkkaisuusohjelma on saatu päätökseen ja uuden ohjelman perusteista on työmarkkinaosapuolten ja valtiovallan välillä saavutettu yhteisymmärrys. Uusi tavoite on kokemusten perusteella saavutettavissa ja realistinen. Nyt on jatkettava työtä miesten ja naisten tasa-arvon lisäämiseksi."

Lisätietoja

Projektipäällikkö Outi Viitamaa-Tervonen, p. 0295 163 230, [email protected]
Projektikoordinaattori Mari-Elina McAteer, p. 0295 163 424, [email protected]Sivun alkuun