Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Hallitus haluaa turvata työttömyyskassojen maksuvalmiutta

Sosiaali- ja terveysministeriö
9.10.2008 11.22
Tiedote -

Hallitus haluaa turvata sen, että työttömyyskassojen varat sijoitetaan tuottavasti ja turvallisesti siten, että kassojen maksuvalmius on turvattu. Työttömyyskassojen hallitukset vastaisivat sijoitussuunnitelmien laatimisesta. Samalla on tarkoitus säätää työttömyyskassojen sisäisestä valvonnasta ja riskienhallintajärjestelmästä. Hallituksen tavoitteena on, että työttömyyskassat pystyvät jatkossakin varmistamaan toimintansa vakauden ja voivat täyttää velvoitteensa joutumatta maksuvalmiusongelmiin.

Lakiesitys tehostaisi myös Finanssivalvonnan mahdollisuuksia valvoa työttömyyskassojen taloutta. Nykyisessä työttömyyskassalaissa ei ole lainkaan työttömyyskassan sisäistä valvontaa eikä riskien hallintaa, varojen sijoittamista eikä sijoitussuunnitelmaa koskevia säännöksiä. Hallitus päätti lisätä työttömyyskassalakiin näitä koskevat säännökset.

Hallitus päätti työttömyyskassalain muuttamista koskevien pykälien sisällöstä torstaina 9. lokakuuta. Presidentin on tarkoitus antaa esitys eduskunnalle perjantaina. Lakimuutokset on tarkoitettu tulemaan voimaan vuoden 2009 alusta.

Lisätietoja hallitussihteeri Kirsi Päivänsalo puh. (09) 160 73868.

Sivun alkuun