Hyppää sisältöön
Media

Hallituksen tasa-arvo-ohjelma pureutuu myös naisiin kohdistuvaan väkivaltaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 1.2.2007 13.20
Tiedote -

Tasa-arvoasioista vastaava sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen keskusteli tänään kansalaisjärjestöjen kanssa ministeriöiden ja järjestöjen välisestä yhteistyöstä naisiin kohdistuvan ja lähisuhdeväkivallan ehkäisemisessä. Tilaisuudessa arvioitiin hallituksen toimenpiteitä naisiin kohdistuvan väkivallan vähentämiseksi ja koottiin ajatuksia jatkotoimien pohjaksi.

Hallituksen tasa-arvo-ohjelman pohjalta on viritetty ministeriöiden välistä yhteistyötä väkivallan ehkäisyn paremmaksi koordinoimiseksi. Oikeusministeriön rikostentorjuntaneuvostoon on asetettu väkivaltajaos, joka vastaa kansallisen väkivallan vähentämisohjelman toteuttamisesta, myös naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäisemisestä.

Ministeri Tuula Haatainen piti saavutuksena sitä, että naisiin kohdistuvan ja lähisuhdeväkivallan ehkäisytyö on vihdoin päätetty koota yhteen yksikköön sosiaali- ja terveysministeriön alaisuudessa.

Haatainen pitää hyvin tärkeänä myös sitä, että kaikki voimat kootaan vastustamaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa sen eri ilmenemismuodoissa. Yhteiskunta muuttuu ja muutoksen myötä väkivalta ilmenee uusilla tavoilla. On tärkeää tunnistaa uudet ilmiöt ja löytää oikeat työkalut puuttua niihin.

Sosiaali- ja terveysministeriö koordinoi Euroopan neuvoston naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista kampanjaa Suomessa. Kampanja käynnistyy vuoden 2007 aikana ja jatkuu kevääseen 2008. Kansalaisjärjestöt ovat mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa kampanjaa. Tavoitteena on lisätä tietoisuutta siitä, että naisiin kohdistuva väkivalta on rikos ja vakava ihmisoikeusloukkaus.

EU:n lapsiin, nuoriin ja naisiin kohdistuva, kolmas väkivallan ehkäisyohjelma Daphne, joka käynnistyy kevään 2007 aikana, mahdollistaa sellaisten hankkeiden rahoittamisen, joissa voidaan pureutua hallituksen tasa-arvo-ohjelman toteutuksen aikana hahmottuneisiin uusiin haasteisiin.

Sivun alkuun