Hyppää sisältöön
Media

EU:n työ- ja sosiaaliministerit valmistelivat Eurooppa-neuvoston kevätkokousta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 3.3.2005 15.00
Tiedote -

Euroopan unionin työllisyys-, sosiaalipolitiikka-, terveys- ja kuluttaja-asiain neuvosto kokoontui Brysselissä 3 maaliskuuta. Neuvosto kävi keskustelun Eurooppa-neuvoston valmistelusta ja päätti valtionpäämiesten 22.-23. maaliskuuta pidettävään kokoukseen välitettävistä pääviesteistä. Lisäksi neuvosto keskusteli komission sosiaalisesta toimintaohjelmasta sekä mm. naisten ja miesten tasa-arvoa koskevasta komission vuosikertomuksesta.

Suomi korosti neuvostossa, että keskittymällä tässä vaiheessa kasvuun ja työllisyyteen voidaan varmistaa EU:n taloudellinen kilpailukyky ja edistää osaltaan myös unionin sosiaalisten päämäärien saavuttamista. Lisäksi Suomi painotti uuden sosiaalisen toimintaohjelman merkitystä ja sen uudistettua Lissabonin strategiaa täydentävää roolia.

Suomen mukaan työn tuottavuutta ja työelämän vetovoimaisuutta tulee lisätä edistämällä työhyvinvointia ja työelämän laatua. Sukupuolten tasa-arvon edistäminen kaikilla EU:n politiikka-aloilla sekä erityisesti Lissabonin strategian toimeenpanossa on tärkeää. Suomi korosti myös terveysnäkökohtien huomioonottamista unionin kaikissa politiikoissa.

Nuorten syrjäytymistä tulee torjua työllisyys, - sosiaali- ja koulutuspoliittisin toimin. Suomi ei kuitenkaan pidä uusia prosesseja tarpeellisina, vaan tukee nykyisten välineiden tehokkaampaakäyttöä ja kehittämistä.

Lisätietoja:
Neuvotteleva virkamies Hanna Rinkineva, STM, puh. (09) 160 74434, 050-559 9161
Ylitarkastaja Juho Saari, STM, puh. (09) 160 73771, 050-467 4177

Sivun alkuun