Hyppää sisältöön
Media

EU:n terveysministerit koolla epävirallisessa videokokouksessa 16.3.2021

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 16.3.2021 10.11
Tiedote

EU-puheenjohtajamaa Portugali järjestää epävirallisen terveysministereiden videokokouksen tiistaina 16.3.2021. Ministerit keskustelevat kokouksessa ajankohtaisesta koronatilanteesta ja siitä, miten tilanteesta jatketaan tehokkailla toimilla eteenpäin. Lisäksi asialistalla on EU:n suunnitelma syövän torjuntaan. Suomea kokouksessa edustaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Kokouksessa Euroopan tautienehkäisy- ja -valvontakeskus (ECDC) ja Euroopan lääkevirasto (EMA) raportoivat covid-19-tilanteesta. Terveysministereiltä pyydetään muun muassa näkemyksiä strategisista valinnoista, käytetyistä toimista ja edellytyksistä rajoitusten asteittaiselle poistamiselle jäsenvaltioissa.

Suomi pitää tehokasta testausta ja tartunnanjäljitystä, koronaviruksen genomin sekvensoinnin lisäämistä sekä tartuntojen leviämisen estämiseen kohdennettuja paikallisia ja alueellisia torjuntatoimia keskeisinä keinoina tässä työssä. Rajoitustoimien asteittaisen purkamisen pitää perustua epidemiologiseen tilanteeseen, terveydenhuollon kapasiteettiin ja lääketieteelliseen tietoon uusista virusmuunnoksista.

Terveysministerit keskustelevat myös puheenjohtajan kysymysten pohjalta Euroopan syövänvastaisesta suunnitelmasta. Suomi suhtautuu myönteisesti komission antamaan laaja-alaiseen EU:n syöväntorjuntasuunnitelmaan. Suomen mielestä on hyvä, että suunnitelma perustuu ”terveys kaikissa politiikoissa” -lähestymistapaan ja että esitetyt keinot syövän torjumiseksi ulottuvat useille eri politiikan aloille.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Sari Vuorinen, [email protected] 

Sivun alkuun