Hyppää sisältöön
Media

EU:n tartuntatautivirasto arvioi Suomen pandemiaan varautumista

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 12.6.2007 9.00
Tiedote -

Euroopan unionin tartuntatautiviraston arviointiryhmä vierailee Suomessa 12.-15. kesäkuuta. Ryhmän tarkoitus on arvioida, miten Suomi on varautunut pandemiaan. Virasto on tehnyt vastaavanlaiset vierailut lähes kaikkiin EU-maihin. Suomessa arvioijat tapaavat eri ministeriöiden ja asiantuntijalaitosten edustajia. Ryhmä tutustuu myös alueelliseen ja paikalliseen pandemiaan varautumistilanteeseen Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä ja Tampereella.

Vierailuun osallistuvat myös Euroopan komission ja Maailman terveysjärjestön Euroopan toimiston (WHO) asiantuntijat.

Vierailu päättyy perjantaina 15. kesäkuuta sosiaali- ja terveysministeri Liisa Hyssälän ja sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kari Välimäen tapaamiseen, jolloin arvioijat kertovat näkemyksensä Suomen pandemiaan varautumistilanteesta. Arvioinnin loppuraportti julkaistaan syksyllä.

Nelipäiväisen vierailun aikana EU:n tartuntatautivirasto tapaa sosiaali- ja terveysministeriön, valtioneuvoston kanslian, maa- ja metsätalousministeriön, liikenne- ja viestintäministeriön, valtiovarainministeriön, Elintarviketurvallisuusviraston, Kansanterveyslaitoksen, Työterveyslaitoksen. Lääkelaitoksen ja Huoltovarmuuskeskuksen asiantuntijoita.

Lisätietoja:
lääkintöneuvos Merja Saarinen, sosiaali- ja terveysministeriö, puh. (09) 160 74030
osastonjohtaja, tutkimusprofessori Petri Ruutu, Kansanterveyslaitos, (09) 4744 8670

European Centre for Disease Prevention and Control (ECDC): www.ecdc.europa.eu

Sivun alkuun