Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

EU:n lääkefoorumi kokoontuu Brysselissä

Sosiaali- ja terveysministeriö
29.9.2006 6.30
Tiedote -

Euroopan unionin lääkefoorumi kokoontuu ensimmäistä kertaa 29. syyskuuta Brysselissä. Kokouksen teemana ovat potilasinformaatio, hinnat ja korvattavuus sekä suhteellinen vaikuttavuus. Puheenjohtajina kokouksessa toimivat terveysasioiden komissaari Markos Kyprianou sekä yritys- ja teollisuustoiminnasta vastaava komissaari Günter Verheugen. EU:n puheenjohtajamaata Suomea kokouksessa edustaa sosiaali- ja terveysministeri Tuula Haatainen.

Komissio asetti joulukuussa 2000 terveys- ja kilpailukomissaarien johtaman niin sanotun G-10 -ryhmän hakemaan keinoja parantaa Euroopan lääketeollisuuden kilpailukykyä. Yleisellä tasolla olevat ehdotukset edistävät lähtökohtiensa mukaisesti lääketeollisuuden kilpailukykyä, mutta myös kansanterveys pyrittiin ottamaan niissä huomioon. Kerran vuodessa ministeritasolla kokoontuvan lääkefoorumin tarkoituksena on luoda jatkuvuutta G-10 -prosessille.

Lääkefoorumi koostuu jäsenmaiden ministereistä. Foorumilla on kolme valmistelutyöryhmää, joiden aihealueet ovat potilaille annettava informaatio, hinnoittelu- ja korvauskysymykset sekä suhteellinen vaikuttavuus. Lääkefoorumin työssä haetaan vastausta siihen, miksi kilpailukykyistä lääketeollisuutta tarvitaan ja miten jäsenmaat ja teollisuus voivat työskennellä yhdessä varmistaakseen potilaille tehokkaat ja riittävän edulliset lääkkeet.

Lisätietoja:
Ylilääkäri Terhi Hermanson, puh. (09) 160 73901, 050 526 9782
Ylitarkastaja Sanna Kuorikoski, puh. (09) 160 742 02, 050 520 2961

Tuula Haatainen
EU
Sivun alkuun