Hyppää sisältöön
Media

Espanjan bussiturman lääkinnällinen tilannekartoitus tehty

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 21.4.2008 12.40
Tiedote -

STM ja HUS-kuntayhtymä tiedottavat

HUS koordinoi yhteistyössä Finnairin, SOS-Internationalin, Aurinkomatkojen, STM:n ja UM:n kanssa Espanjan bussiturmassa loukkaantuneiden potilaiden jatkohoidon järjestelyjä. Onnettomuuden uhrit siirretään Suomeen viipymättä ja tarkoituksenmukaisimmalla tavalla potilaiden turvallisuutta vaarantamatta.

Tilannearviota paikan päällä Espanjassa on suorittanut kirurgi Ari Leppäniemi Hyksistä. Valmisteluja tehdään jo tänään illalla lähtevää ensimmäistä muunnettua reittilentoa varten.

Sairaalahoidossa Espanjassa oli aamulla 25 henkilöä, joista osa pääsee tai on jo päässyt hotellimajoitukseen. Sairaaloihin jääneistä ainakin yhdeksän potilaan fyysiset vammat edellyttävät jatkohoitoa sairaaloissa. Yhden potilaan tilanne on edelleen kriittinen, muiden vointi on saatujen tietojen mukaan vakaa.

Suomessa on informoitu niitä sairaaloita, joihin jatkohoitoa tarvitsevat potilaat ensisijaisesti siirretään. Lentoasemalle järjestetään tarvittava ensihoito, erikoislääkärin arvio ja kuljetus jatkohoitopaikkoihin tapahtuvat Hyksin ensihoitoyksikön johdolla. Henkistä kriisiapua on järjestetty paikan päälle Espanjaan, ja se jatkuu tarpeen mukaan kotipaikkakunnilla.

Lisätietoja antavat:

Eero Hirvensalo, HUS, lääkintäpäällikkö, p. 0400 315110

Reijo Haapiainen, HYKS, operatiivisen tulosyksikön johtaja, p. 040 731 3339

Jouko Söder, Sosiaali- ja terveysministeriö, valmiuspäällikkö, p. 050 3812467.

Sivun alkuun