Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Esitteestä apua rikoksen uhriksi joutuneelle

Sosiaali- ja terveysministeriö
2.1.2006 13.00
Tiedote -

Tiedätkö miten toimia, jos joudut rikoksen uhriksi? Uusintapainoksena ilmestyneessä Jos joudut rikoksen uhriksi -esitteessä kerrotaan, miten tällaisessa tilanteessa tulee toimia. Lisäksi esitteessä selvitetään rikosasian käsittelyn vaiheet aina rikosilmoituksen jättämisestä oikeudenkäyntiin, tuomion julistamiseen ja valittamismenettelyyn. Esite on saatavilla seuraavilla kielillä: suomi, ruotsi, pohjoissaame, englanti, venäjä, somalia, arabia sekä selkokielellä suomeksi ja ruotsiksi.

Esitteen ovat laatineet yhteistyössä oikeusministeriö, sisäasiainministeriö sekä sosiaali- ja terveysministeriö.

Esite on maksuton. Sosiaalitoimistot ja terveyskeskukset voivat tilata sitä Poliisin tekniikkakeskuksesta, puh. (09) 838 8801. Asiakkaat saavat esitettä Rikosuhripäivystyksestä, poliisilta sekä sosiaalitoimistoista ja terveyskeskuksista. Esite löytyy myös oikeusministeriön verkkosivuilta www.om.fi > julkaisut > esitteitä.

Riita-asioiden sovittelusta esite

Tuomioistuimissa otettiin vuoden alusta käyttöön uusi, aiempaa vapaamuotoisempi sovittelumenettely riita-asioissa. Se on eräissä tapauksissa oikeudenkäyntiä tehokkaampi ja joustavampi menettely riitojen ratkaisemiseksi.

Oikeusministeriön julkaisemassa Riidan sovittelu tuomioistuimessa -esitteessä käsitellään uutta sovittelumenettelyä. Esitteestä selviää mm. mitä tuomioistuinsovittelu on, mitä riitoja voi sovitella ja mitä sovittelu maksaa.

Esite on maksuton. Kuntien sosiaalitoimistot, poliisilaitokset ja asianajajat voivat tilata painettua esitettä jaettavaksi asiakkaille Edita Prima Oy:n asiakaspalvelusta: puh. 020 450 011, faksi 020 450 2470, sähköposti: [email protected]. Esite löytyy myös oikeusministeriön verkkosivuilta osoitteessa www.om.fi > julkaisut > esitteitä.

Sivun alkuun