Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi - Tapaturmapäivä 13.4.

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 13.3.2012 10.39
Tiedote -

Perjantaina 13. huhtikuuta vietetään valtakunnallista Tapaturmapäivää. Tapaturmapäivän teemalla Ennakoi, etteivät jäisi viimeisiksi sanoiksi kiinnitetään huomiota arjen tilanteisiin, joissa hetken harkinnalla voi olla suuri merkitys.

Vuosittain Suomessa sattuu yli miljoona fyysisen vamman aiheuttavaa tapaturmaa, ja niihin kuolee lähes 3000 ihmistä. Tapaturmista seuraa yli 400 000 lääkärikäyntiä ja kymmeniä tuhansia sairaalahoitojaksoja. Monet tapaturmat olisivat ehkäistävissä ennakoimalla.

Web-seminaari: Ennakoimalla riskit hallintaan

Järjestämme torstaina 12.4. klo 10.00 - 11.30 web-seminaarin, jota voi seurata Tapaturmapäivä-sivuston kautta suorana lähetyksenä ja myöhemmin tallenteena.

Tapaturmapäivä 13.4.2012

Seminaarissa esiintyvät muun muassa sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko, Finanssialan keskusliiton toimitusjohtaja Piia-Noora Kauppi ja Liikenneturvan toimitusjohtaja Anna-Liisa Tarvainen.

Tapaturmapaivan web-seminaarin ohjelma 120402012 (pdf, 158 kB)

Webinaari on samalla EU:n työsuojelukampanjan Yhteistyöllä riskit hallintaan avaustilaisuus Suomessa. Kampanja on osa Euroopassa käynnissä olevaa Terveellinen työ -kampanjaa.

Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita myös paikan päällesosiaali- ja terveysministeriöön, os. Kirkkokatu 14, Helsinki. Tilaisuudessa on mahdollisuus esittää kysymyksiä esiintyjille.

Tarjoilujen järjestämiseksi pyydämme ennakkoilmoittautumista 10.4. kello 12 mennessä osoitteeseen [email protected] tai viestintäsihteeri Sara Träskelinille, puh. 09 160 74374.

Facebookissa lisää viimeisiä sanoja

Tapaturmapäivän teemaa tuodaan esille kuolemattomilla viimeisillä sanoilla, joita yleisö voi ehdottaa lisää Facebookissa. Parhaita ehdotuksia käytetään ensi vuoden kampanjassa.

Tapaturmapäivä Facebookissa

Lisäksi kampanja kuuluu radioasemilla kaksi viikkoa ennen ja näkyy Finnkinon elokuvateattereissa viikkoa ennen Tapaturmapäivää.

Tapaturmapäivä yhteistyössä

Tapaturmapäivää on vietetty vuodesta 1995, aina vuoden jonain perjantaina 13. päivä. Päivän tavoitteena on kiinnittää huomio keinoihin, joilla jokapäiväisiä vaaratilanteita voi välttää. Lisäksi se edistää tapaturmien torjunnan parissa työskentelevien tahojen yhteistyötä.

Tapaturmapäivän järjestävät yhteistyössä sosiaali- ja terveysministeriö, sisäasiainministeriö, liikenne- ja viestintäministeriö, Tapaturmavakuutuslaitosten Liitto, Finanssialan Keskusliitto, Työturvallisuuskeskus, Liikenneturva, SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry, Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Työterveyslaitos, Puolustusvoimat, Poliisihallitus, Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö SPEK, Onnettomuustutkintakeskus, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ja Suomen Kuntaliitto.

Lisätietoja

Tapaturmapäivä:

Johanna Salomaa-Valkamo, viestintäryhmän puheenjohtaja, Tukesin viestintäpäällikkö, puh. 050 591 1559, [email protected]

Tapaturmapäivän sivustolla on runsaasti tietoa tapaturmista.

Tapaturmapäivä 13.4.2012

Tapaturmapäivän materiaalit ovat vapaasti käytettävissä esimerkiksi palstanpäinä.

Materiaalit 2012

EU:n Terveellinen työ -kampanja:

Ylitarkastaja Helena Kalliolinna, STM, puh. 09 160 72473, [email protected]
Ylitarkastaja Hannu Stålhammar, STM, puh. 09 160 73108, [email protected]

 

 Sivun alkuun