Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Eläkeneuvotteluryhmän ratkaisu käynnistää lainsäädäntömuutosten valmistelun STM

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 22.3.2012 13.12
Tiedote -

Toimitusjohtaja Jukka Rantalan johdolla työskentelevä eläkeneuvotteluryhmä on toimittanut työmarkkinakeskusjärjestöjen tänään aamupäivällä hyväksymän ehdotuksen työurien pidentämisestä sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikolle.

"Olen todella iloinen, että työmarkkinakeskusjärjestöt tekivät vastuullisen ratkaisun, vaikka päätökset näissä asioissa ovat ymmärrettävästi vaikeita. Eläkeneuvotteluryhmän ehdotuksen pohjalta käynnistetään pikaisesti tarpeellisten lainsäädäntömuutosten valmistelu sosiaali- ja terveysministeriössä", ministeri Risikko totesi.

Ministeri Risikko antoi eläkeneuvotteluryhmälle viime syksynä toimeksiannon laatia mahdollisimman nopeasti ehdotukset toimenpiteiksi, joilla hallitusohjelmaan kirjattu tavoite työurien pidentämisestä, työeläkejärjestelmän rahoituksen turvaamisesta ja riittävän eläketurvan varmistamisesta saavutetaan. Samalla neuvotteluryhmän kokoonpanoa täydennettiin valtionvarainministeriön, sosiaali- ja terveysministeriön ja Kevan edustajilla.

Hallitusohjelman mukaisia työelämän kehittämisen keinoja työurien pidentämiseksi käsitellään myös Jukka Ahtelan puheenjohdolla toimivassa työmarkkinajärjestöjen yhteisessä työryhmässä. Ahtelan ryhmän ja Eläkeneuvotteluryhmän työt muodostavat kokonaisuuden.

Lisätietoja

valtiosihteeri Vesa Rantahalvari, p. 040 5444609
toimitusjohtaja Jukka Rantala, p. 040 585 0021
ylijohtaja Outi Antila, p. 050 527 1011Liitteet

Työmarkkinakeskusjärjestöjen työurasopimus (pdf, 93.2 kB )

 

Sivun alkuun