Hyppää sisältöön
Media

Barentsin alueen HIV- ja aids-yhteistyötä kehitetään

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 11.10.2004 9.50
Tiedote -

Petroskoissa järjestetään 13-15. lokakuuta 2004 Barentsin neuvoston terveys- ja sosiaalialan työryhmän kokous sekä Barentsin alueen monikansallista ja eri sektoreiden välistä HIV/aids-hanketta valmisteleva seminaari. Suomi ja Karjalan tasavalta toimivat työryhmän puheenjohtajina vuodet 2004-2005 ja ovat yhteistyössä valmistelleet seminaarin.

Seminaariin osallistuu viranomaisia ja alan asiantuntijoita Luoteis-Venäjän alueilta, esimerkiksi Karjalasta, Murmanskista ja Arkangelista, Venäjän terveysministeriöstä, Luoteis-Venäjän hallinnosta, Pietarin eri tutkimuslaitoksista ja Aids-keskuksista sekä suomalaisia ja muita pohjoismaisia alan asiantuntijoita. Lisäksi seminaariin osallistuu EU:n, WHO:n ja Pohjoismaiden neuvoston edustajia.

Kehitteillä olevan yhteistyön painopisteitä on yhteiskunnan eri tasoilla olevien päätöksentekijöiden sitouttaminen HIV:n vastaiseen taisteluun, ennaltaehkäisevien toimenpiteiden tehostaminen, kuten huumeiden käyttäjien hoidon kehittäminen ja vankiloiden HIV-tilanteeseen puuttuminen, sairastuneiden aseman parantaminen sekä hoitoon pääsyn turvaaminen ja hoidon kehittäminen.

Yhteistyöhön liittyviä eri osahankkeita on tarkoitus käynnistää vuoden 2005 aikana mm. eri Pohjoismaiden rahoituksella. Samaan aikaan selvitetään mahdollisuuksia laajentaa yhteistyötä myös sosiaalialan kysymyksiin.

Lisätietoja:
Neuvotteleva virkamies Seija Saana,STM, puh. 09-160 73168

Sivun alkuun