Hyppää sisältöön
Media

Apteekkimaksun määräytymistä tarkennetaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 18.6.2014 6.58
Tiedote -

Apteekin liikevaihdosta tehtävien vähennysten laskemista tarkennetaan. Lakimuutoksella yhtenäistetään vähennyksiä koskeva sääntely ja muutetaan se vastaamaan noudatettua käytäntöä.

Apteekkarit maksavat veroluonteista apteekkimaksua, jonka Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea määrää vuosittain apteekin liikevaihdon perusteella. Ennen maksun määräämistä apteekin liikevaihdosta vähennetään apteekkimaksulaissa säädetyt vähennykset. Näistä yksi on nikotiinikorvaushoitoon tarkoitettujen lääkkeiden myynnin arvo.

Laki muuttuu niin, että liikevaihdosta vähennetään nikotiinikorvaushoitoon tarkoitettujen lääkevalmisteiden myynnin arvo, kun määritellään muiden tuotteiden kuin lääkkeiden myynnin suurimman mahdollisen vähennyksen suuruutta ja sivuapteekkivähennyksen suuruutta.

Hallitus esitti asiaa koskevan lain vahvistamista 18. kesäkuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki 27.6.2014.

Laki tulee voimaan 1.7.2014. Sitä sovelletaan ensimmäisen kerran apteekkimaksuun, joka määrätään apteekin vuoden 2013 liikevaihdon perusteella.

Lisätietoja

neuvotteleva virkamies Ulla Närhi, p. 0295 163 391
suunnittelija Merituuli Mähkä, p. 0295 163 575Muualla palvelussamme

Apteekit

Sivun alkuun