Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Alle 3-vuotiaita lapsiaan hoitaville vanhemmille maksetaan joustavaa hoitorahaa

Sosiaali- ja terveysministeriö
12.12.2013 11.54
Tiedote -

Alle kolmevuotiaiden lasten vanhemmille maksettava osittainen hoitoraha korvataan uudella joustavalla hoitorahalla.

Etuuden määrä porrastetaan kahteen tasoon sen saajan keskimääräisen viikoittaisen työssäoloajan mukaan. Joustavaa hoitorahaa maksetaan 240 euroa kuukaudessa, jos työaika on noin 3 päivää viikossa tai 4,5 tuntia päivässä. Etuuden määrä on 160 euroa kuukaudessa silloin, kun työaika on noin 4 päivää viikossa tai 6 tuntia päivässä.

Joustavaa hoitorahaa maksetaan työ- tai virkasuhteessa oleville, yrittäjille, maatalousyrittäjille ja apurahan saajille. Molemmilla vanhemmilla tai huoltajilla on oikeus joustavaan hoitorahaan saman kalenterikuukauden ajalta, jos he eivät ole yhtä aikaa poissa työstä lapsen hoidon vuoksi.

Ensi- ja toisluokkalaisten lasten vanhemmille maksettavan osittaisen hoitorahan saantiedellytykset säilyvät ennallaan. Osittaisen hoitorahan määrä on normaalin indeksikorotuksen jälkeen 97,67 euroa kuukaudessa.

Hallitus esitti asiaa koskevan lain vahvistamista 12. joulukuuta. Tasavallan presidentin on tarkoitus vahvistaa laki perjantaina.

Laki tulee voimaan 1.1.2014.

Lisätietoja

Hallitussihteeri Liisa Holopainen, p. 0295 163 408

Tiedotetta on päivitetty 13.12.2013. Osittaisen hoitorahan määrä ei ole vuoden 2014 alussa 96,41 euroa kuukaudessa, vaan sitä korotetaan indeksillä, jolloin määräksi tulee 97,67 euroa kuukaudessa. Muualla palvelussamme

Laki lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta (Joustava hoitoraha) 

Sivun alkuun