Hyppää sisältöön
Media

Terveydenhuollon tietoteknologiahankkeille valtionavustusta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 2.5.2005 8.00
Tiedote -

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt tänä vuonna terveydenhuollon tietoteknologiahankkeille valtionavustusta 10,5 miljoonaa euroa ja laboratorio- ja kuvantamishankkeisiin 1,2 miljoonaa euroa. Kunnat ja kuntayhtymät sitoutuvat osaltaan vähintään samansuuruiseen rahoitukseen. Tietoteknologiahankkeiden osuus sosiaali- ja terveysministeriön myöntämistä kansallisen terveyshankkeen valtionavustuksista on yli puolet. Kansallisesti rahoitettaviin merkittäviin terveydenhuollon tietoteknologiahankkeisiin tuli 44 hakemusta ja haetun valtionavustuksen määrä oli yhteensä noin 70 miljoonaa euroa.

Rahoituksella tuetaan järjestelmien kansallista integrointia sosiaali- ja terveysministeriön määrittelemien linjausten ja teknisten määritysten mukaisesti. Samalla vauhditetaan sähköisten potilaskertomusjärjestelmien käyttöönottoa ja kansallisten standardien toteuttamista järjestelmissä sekä tuetaan alueellista tietohallintoyhteistyötä ja valmistautumista kansalliseen sähköiseen arkistointiin. Sosiaali- ja terveysministeriön tavoitteena on toteuttaa kansallisesti keskitetty terveydenhuollon sähköinen arkistointi.

Tavoitteena on, että vuoden 2007 loppuun mennessä potilastieto kirjataan sähköisesti yhdenmukaisesti ja että tiedot ovat potilaan suostumuksella käytettävissä yli organisaatiorajojen.

Aluehankkeet toteutetaan sosiaali-ja terveysministeriön ohjauksessa yhteistyössä Stakesin, Suomen Kuntaliiton ja HL7 Finland ry:n kanssa. Kansallisten määritysten toimeenpanoa arvioidaan vuosittain katselmointimenettelyn avulla.

Lisätietoja: erityisasiantuntija Pentti Itkonen, puh. (09) 160 73880, lisäksi kansallisen terveysprojektin hankerahapäätökset ovat 4.5. osoitteessa: www.stm.fi/hankkeet.

Sivun alkuun