Hyppää sisältöön
Media

SoteDigi-yhtiötä koskevat säännökset lausunnolla – kuulemistilaisuus 13.4.

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 10.4.2018 15.43
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriössä on valmisteltu säädösehdotukset sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisten palvelujen ja yhteentoimivuuden kehittämiskeskuksesta eli SoteDigi-yhtiöstä.

Sosiaali- ja terveysministeriö on pyytänyt lausuntoja esitysluonnoksen SoteDigi-yhtiötä koskevasta osuudesta. SoteDigi-yhtiön tehtävänä olisi kehittää maakuntien järjestämisvastuulle kuuluvan sosiaali- ja terveydenhuollon digitaalisia palveluja. Tehtävänsä toteuttamiseksi sen tulee yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa kehittää tietojärjestelmien yhteentoimivuutta ja tietointegraatiota sekä tarjota standardoinnin ja yhteentoimivuuden kehittämiseen ja toteuttamiseen liittyviä palveluita.

SoteDigi-yhtiö olisi maakuntien ja valtion yhteisesti omistama osakeyhtiö. Valtion omistusosuus yhtiön osakkeista olisi 33,4 %. Maakuntien omistus jakautuisi maakunnille niiden asukasluvun suhteessa.

Tarkoituksena on antaa asiasta eduskunnalle hallituksen esitystä 15/2017 täydentävä hallituksen esitys huhtikuun aikana. Samassa esityksessä ovat säännökset ensihoitopalvelun lääkärihelikopteritoiminnasta. Esityksen lääkärihelikopteritoimintaa koskevasta osuudesta on pyydetty erikseen lausuntoja.

Ilmoittaudu tilaisuuteen viimeistään keskiviikkona 11.4. klo 16. 

Lisätietoja tilaisuudesta ja siellä esitettävistä puheenvuoroista on kutsussa.

Tilaisuutta voi seurata verkkolähetyksen kautta.

Lisätietoja:

Johtaja Minna Saario p. 02951 63146, [email protected]

Hallitusneuvos Pekka Järvinen p. 02591 63367, [email protected]

Korjattu 11.4. Minna Saarion puhelinnumero.

Sivun alkuun