Hyppää sisältöön
Media

Sotainvalidien puolisoiden ja leskien kuntoutus jatkuu ennallaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 4.3.2005 9.00
Tiedote -

Sotainvalidien puolisoiden, leskien ja sotaleskien kuntoutustoiminta jatkuu ennallaan. Laitoskuntoutusjakson pituus on yleensä kaksi viikkoa. Jos kuntoutusta annetaan sotainvalidien veljes- tai sairaskodeissa, kuntoutussairaaloissa tai Oulun diakonissalaitoksessa kuntoutusjakson pituus on kolme viikkoa. Päiväkuntoutusjakson pituus on 10 päivää. Jos päiväkuntoutusta annetaan sotainvalidien veljes- tai sairaskodeissa, kuntoutussairaaloissa tai Oulun diakonissalaitoksessa, kuntoutusjakson pituus on 15 päivää.

Avokuntoutus käsittää korkeintaan 15 hoitokerran sarjan. Valtion korvaukseen oikeuttava kuntoutusjakson enimmäishinta nousee 550 euroon yleisen kustannustason nousun johdosta; aikaisemmin valtio on maksanut järjestäjille enintään 530 euroa. Kotikuntoutuksena annettavan avokuntoutuksen enimmäishinta nousee 825 euroon nykyisestä 795 eurosta. Kaikkiaan valtion talousarviossa on 2 760 000 euroa sotainvalidien puolisoiden, leskien ja sotaleskien kuntoutustoimintaan.

Valtioneuvosto antoi torstaina 3 päivänä maaliskuuta asetuksen sotainvalidien puolisoiden, leskien ja sotaleskien kuntoutustoiminnasta. Asetus tulee voimaan 9.3.2005 ja on voimassa kuluvan vuoden loppuun.

Lisätietoja: hallitusneuvos Riitta Kuusisto puh. 160 74360

Sivun alkuun